ГлавнаяБлогиБлог Оксаны Продан

Навіть в умовах війни можна створювати умови для розвитку країни

З цим складно сперечатися. Багато говорять про необхідність змін, я ж хочу навести приклад з життя.

Фото: Макс Левин

У затвердженому на позачерговій сесії бюджеті виділено 700 млн. грн. на ремонт доріг Карпатського Єврорегіону. В Україні це чотири області – Чернівецька, Івано-Франківська, Закарпатська і Львівська, в яких будуть відремонтовані три дороги: Н09, Н10, Р24, що зв'язують обласні центри та туристичні маршрути. Чому це рішення важливе не тільки для регіону, а й для України?

Тому що воно дасть позитивний економічний результат. Адже наявність доріг забезпечить приплив інвестицій в інфраструктуру Карпатського Єврорегіону, в розширення кількості та покращення якості послуг.

Зараз автомобільне сполучення в Карпати і в Карпатах вкрай складне через жахливий стан доріг. Саме їх ремонт допоможе карпатським районам отримати нові інвестиції, туристів. А значить – робочі місця, доходи, податки до державного та в місцеві бюджети.

Більше того, виділення коштів на ці цілі вже в 2015 році дозволить залучити гроші Європейського Союзу, який за окремими проектами Карпатського Єврорегіону фінансує ремонт доріг в інших країнах, і також готовий вкладати гроші в українську інфраструктуру.

Таким чином, інвестуючи 700 млн. грн. в карпатські дороги ми забезпечуємо:

- європейську інфраструктуру для жителів і гостей Карпат;

- створення робочих місць;

- збереження і розвиток внутрішнього туризму;

- залучення іноземних туристів;

- надходження (без виведення) валюти;

- збільшення податкових надходжень до державного та місцевого бюджетів;

- забезпечення соціальної сфери, інфраструктури гідного рівня.

Щоб домогтися прийняття потрібного рішення, ми всі разом зверталися в уряд, зустрічалися з представниками Мінфіну, переконували їх у тому, наскільки це важливий проект.

Ми – це майже сімдесят народних депутатів, які підписали звернення і вели діалог з Кабінетом Міністрів. У цю групу увійшли представники міжфракційних об'єднань депутатів: «Буковина», «Львів», «Закарпаття», «Прикарпаття».

І тепер кожен з нас буде контролювати виділення і використання грошей при ремонті доріг для того, щоб вони були зроблені швидко і якісно, щоб державні гроші були максимально ефективно використані.

Нам потрібен позитивний результат. І я впевнена, що ми його зробимо, крок за кроком.

Адже навіть в умовах війни нам потрібно створювати умови для розвитку країни.

Оксана Продан Оксана Продан , Народний депутат 7 і 8 скликань, Радник Голови Асоціаціі міст України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram