Селянам заборонять продавати свою продукцію?

У разі ухвалення законопроекту №1599 щодо створення індивідуальних та сімейних фермерських господарств селяни втратять право реалізувати надлишки продукції, виробленої в особистому господарстві.

Фото: Макс Требухов

Цей Законопроект фактично передбачає примушення селян, які бажають реалізувати вироблене власноруч продовольство, до припинення ведення особистого селянського господарства, яким вони зараз займаються у відповідності до Закону України "Про особисте селянське господарство", та до реєстрації індивідуальних та сімейних фермерських господарств.

Ті селяни, які продовжуватимуть виробництво сільськогосподарської продукції у власних присадибних господарствах, не матимуть права її реалізації.

Це антиселянськиий закон, який призведе до різкого погіршення становища на селі і остаточного зубожіння селян. Парламент не може йти на поводу лобістів великого аграрного бізнесу, бо практично буде знищено особисте селянське господарство, яке годувало й зараз продовжує годувати країну.

Для того, щоб сільська бабуся могла бодай інколи продати десяток яєць чи три літра молока із свого двору, їй прийдеться створювати фермерське господарство, пройти всі кола пекла бюрократичної системи, вести і здавати звітність, для чого наймати бухгалтера. Ухвалення цього закону, та ще й у такий складний час, можна прирівняти до геноциду селянства.

Аркадій Корнацький Аркадій Корнацький , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram