ГлавнаяБлогиЦифра тижня

1 до 6 - співвідношення окладів у держсекторі

Щоп'ятниці на LB.ua - новий блог "Цифра тижня" від Інституту суспільно-економічних досліджень (ІСЕД).

Кабінет Міністрів України встановив коридор у розмірі посадових окладів працівників держорганів. Так, відповідно до постанови, найвищий посадовий оклад складатиме 13 000 грн (керівник державного органу), а найнижчий – 2 000 грн (спеціаліст державного органу в районі). Також Кабмін зафіксував надбавки до посадових окладів за ранги від 200 грн до 1 000 грн, за вислугу років – на рівні 3 % посадового окладу за кожен рік стажу (але не більше 50 %) і т.д. При цьому, у межах затвердженого фонду оплати праці відповідного державного органу працівнику (керівнику) може встановлюватися надбавка за інтенсивність праці та надбавка за виконання особливо важливої роботи.

Так, керівник з 17-ти річним стажем роботи на державній службі може отримати максимальну заробітню платню у розмірі 25 000 грн. Натомість, щойно прийнятий працівник на посаді фахівця отримає 3 200 грн, з яких заробітна плата - 2 200 грн і 1 000 грн доплата до мінімальної зарплатні.

Наявний розмір посадових окладів фахівців майже в 1,5 рази менше за розрахований Міністерством соцполітики реальний прожитковий мінімум. Такий рівень доходів гарантує непривабливість державної служби для працевлаштування молодих спеціалістів.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram