ГлавнаяБлогиЦифра тижня

Близько 200 тис. пацієнтів щомісяця отримують доступні ліки

Щомісяця близько 200 тис. пацієнтів отримують ліки безкоштовно або зі знижкою у рамках програми «Доступні ліки», яка діє з квітня цього року. Уряд виділив півмільярда гривень на цей рік, щоб відшкодувати кошти аптекам за ліки від серцево-судинних захворювань, діабету ІІ типу та бронхіальної астми.

Аби скористатися програмою, потрібно:

  • звернутися до лікаря та отримати правильно виписаний рецепт;
  • прийти до аптеки, що має позначку учасника програми «доступні ліки»;
  • отримати ліки безкоштовно або з частковою оплатою за рецептом.

Якщо в аптеці закінчились безкоштовні ліки, то пацієнт може зачекати поки вони надійдуть, звернутись в іншу аптеку чи обрати ліки іншого виробника та доплатити різницю. Ознайомитись із переліком «безкоштовних» ліків та отримати відповіді на запитання можна на сайті Міністерства охорони здоров’я за посиланням. Інтерактивну мапу із позначеними аптеками-учасницями програми можна знайти тут.

Із 2018 р. до програми планують додати ліки для лікування виразки і хронічних гастроентерологічних патологій, депресивних станів та анемії вагітних у першому триместрі. Крім того, в рамках програми планують додати ще по одній діючій речовині для пацієнтів з серцево-судинними захворюваннями та діабетом ІІ типу – «Лозартан» і «Глібенкламід». Це додатково обійдеться бюджету у 300 млн грн на рік.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram