ГлавнаяБлогиЦифра тижня

15,5 тис нових випадків ожиріння у дітей фіксується щорічно в Україні

За даними Міністерства охорони здоров’я України (МОЗ) в країні щороку фіксують 15,5 тис нових випадків ожиріння у дітей. Статистика свідчить, що у 2016 році в Україні проживало понад 7 млн 614 тис дітей, а поширеність ожиріння серед дітей віком до 17 років склала понад 13,4%, тобто – 1 млн 20 тис дітей.

В тому числі для покращення ситуації з ожирінням у дітей були розроблені та прийняті нові норми фізіологічних потреб населення України в основних харчових речовинах і енергії, які набули чинності 7 грудня цього року. Зокрема, у нормах МОЗ, вказується добова потреба дітей в білках, жирах, вуглеводах, мінеральних речовинах та вітамінах:

«В оновлених нормах МОЗ зменшує норму потреби в енергії для дітей різних вікових груп за рахунок зменшення потреб у нетваринних білках та у вуглеводах. При цьому норма потреби у найбільш збалансованих тваринних білках збільшена. Одночасно, зменшена потреба у жирах для дітей дошкільного віку та збільшена аналогічна потреба у жирах для школярів» – йдеться у повідомленні на офіційній сторінці МОЗ.

Всесвітня організація охорони здоров’я в останньому звіті щодо ситуації із дитячим ожирінням у світі називає такі заходи із попередження та подолання цієї проблеми: раціональне планування вагітності та турбота про здоров’я дитини до народження; популяризація серед дітей вживання здорової їжі; промоція активного способу життя з дитинства; постійний контроль ваги тощо.

Цифра тижня Цифра тижня , Спільний проект ІСЕД та LB.ua
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram