Віта Заверуха проходитиме обстеження в лікарні швидкої допомоги

Туди її доправила карета швидкої допомоги з зали Апеляційного суду міста Києва, де проходило підготовче засідання по справі Віти Заверухи, Андрія Романюка, Євгена Кошелюка.

Минуле засідання мало відбутися 29 вересня, але його перенесли на 30-те в зв'язку з тим, що не з'явився один з адвокатів обвинувачених. Засідання розпочалося з запізненням на півтори години.

Фото: Національний центр правозахисту

Під час засідання Романюку надали державного адвоката від якого він згодом відмовився на користь приватного. Представники потерпілих поставилися до цього негативно. Суд зазначив, що мета засідання лише продовження запобіжного заходу.

Під час засідання Романюк оголосив відвід прокурорам, адже вони залишали поза увагою чисельні порушення зі сторони органу досудового розслідування. Суді порадившись в нарадчій  задовольнили клопотання частково, причини для відводу прокурору Устименко існують, оскільки вона є потерпілим в одному із проваджень та заявляла самовідвід на минулому засіданні. Для інших прокурорів підстав для відводу не виявилося.  Судді Українцю також було заявлено відвід в зв’язку з двома кримінальними провадженнями порушених проти нього.

Самопочуття Заверухи постійно погіршувалося, було прийнято рішення викликати швидку допомогу. У зв'язку з втратою свідомості Заверуху госпіталізували в лікарню швидкої допомоги.  

Суд мав розглядати питання продовження тримання під вартою обвинувачених, адже дія попереднього запобіжного заходу тримання під вартою стікає 1 жовтня о 8 годині ранку. Так як, винесення рішення без присутності учасника процесу є порушенням закону, суд переніс засідання  на 24  жовтня.  

Залу та приміщення суду охороняла значна кількість силовиків, яких посилили вибухотехніками та пожежною машиною, адже з'явилося повідомлення, що невідомий чоловік заявив про мінування будівлі Апеляційного суду на Солом’янській площі.

В лікарні та під лікарнею чергує Дмитро Біловчук, адвокат Віти Заверухи, громадські активісти з формації С14 та Національного центру правозахисту. Також долучилися  помічники народних депутатів Ігоря Луценка та Олега Петренка. Очікується приїзд народних депутатів.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram