ГлавнаяБлогиБлог Наталії Агафонової

Банкова переводить партію за 2015 рік у міттельшпіль?

Дивно, яку дату обрала Банкова для проведення так званої сесії Київради. 22 роки тому "ГКЧП" спробувало продемонструвати силу і незаконно захопити владу. Те саме відбулося сьогодні в будівлі за адресою Хрещатик 36. Та невже сьогоднішні заколотники забули про долю сумнозвісних вчорашніх, 22-річної давнини, заколотників? Забули про теорію циклічності історії?

Фото: Макс Левин

Але сьогоднішня подія - лише одна з череди дій Банкової по узурпації влади в 2015 році. Ці дії влади можна порівняти з шаховою партією.

Дебют влади, як і шаховий, був найменш творчим з усіх стадій, адже розпочався з прогнозованого придушення законодавчої гілки влади: незаконного відбору мандатів у депутатів руками вже придушеної (а отже підконтрольної) судової гілки. Контроль центру був забезпечений з боку влади усуненням з посади голови ЦВК Володимира Шаповала та ігноруванням процедур по призначенню нового члена ЦВК. Ці дебютні дії безпосередньо пов'язано з міттельшпілем, адже більшість з членів ЦВК має бути переобрана в 2014 році.

Сьогодні влада намагається створити і підключити у боротьбу за 2015 рік додаткову фігуру - фантомну Київраду, що втратила свої повноваження ще 2 червня 2013 року. Цей крок, забезпечений войовничими атакуючими діями таких владних структур як Беркут, дають підстави припустити, що партія перейшла в міттельшпіль - стадію, коли розгортаються основні події у боротьбі. Адже Банкова показово відбирає право киян обирати: а там, де сьогодні один Київ, завтра буде вся Україна.

Але влада, здається, забула, що відкрила партію проти свого народу, в зв'язку з чим останній може достроково перевести партію в ендшпіль-заключну стадію шахової партії- і завершити її матом сьогоднішньої Банкової. Правильно розіграти ендшпіль - забезпечити максимальну активність і взаємодію всіх фігур. Це і є стратегічна задача опозиційних сил.

Наталія Агафонова Наталія Агафонова , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram