І знову про науку цікаво

"Моя наука" знову з вами! Одразу дві науково-популярні події за нашою ініціативою відбудуться впродовж тижня. І це тільки початок.

Насправді, зараз знову дуже сумний і неспокійний час для українських науковців. Дивлячись, як сусідня Росія натхненно нищить свою науку та принижує своїх учених, замислюємось і про власну долю. Росіяни з вічною імперською місією, яка включає і науку рівня імперії, все одно відмовляються від розвитку інтелекту. Що ж казати про Україну, де навколобюджетні ділки і не чули про престиж наукових відкриттів...

У сусідів на захист академіків і професорів вийшла жменька людей і професійні актори-комуністи. Чи вийдуть громадяни України у близьку годину захистити свою науку? Ми, науковці, поки не знаємо. Але точно знаємо: рух для просвіти суспільства ми не полишимо. 

Саме тому вже в цю суботу, 21 вересня команда "Моя наука" бере участь у "Наукових пікніках". Цей захід проводять ентузіасти популяризації науки за фінансової підтримки польських неурядових організацій. Під час "пікніків" відбудуться численні демонстрації й експерименти, що покажуть дітям і дорослим, наскільки цікавою, простою і, разом з тим, незвичайною може бути наука. Проект вже відбувся у Львові і Тернополі, а тепер усі бажаючі зможуть відвідати захід у Києві. Приходьте з 11ої до 18ої на вулицю Політехнічну, навпроти 12го корпусу КПІ. Там у павільйонах буде дуже цікаво!

Інша подія, яку організовує "Моя наука", буде доступна з усієї території України, тільки б Інтернет був. Пам'ятаєте наш он-лайн чат з астрономії? Багатьом він сподобався, і ми вирішили продовжити традицію. Тепер вже не годину, а дві на питання з кардіології і медичної генетики буде відповідати професор Віктор Досенко з Інституту фізіології ім. О. О. Богомольця НАН України. Для питань буде доступно два майданчики ВКонтакті і на Фейсбук. До початку чату запитати щось хвилююче можна навіть тут у коментарях. Дізнайтеся, "Як підтримати свій полум'яний мотор"!

Отож, українські науковці ще живі попри всі негаразди. Беріть участь у наших заходах, цікавтеся світом науки і пам'ятайте: науковці і суспільство потрібні один одному. І нам всім конче треба об'єднатися заради усунення самовпевненних невігласів від визначення нашої долі.

Моя наука Моя наука , Колективний блог про науку та науковців в Україні та за її межами
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram