ГлавнаяБлогиБлог Марини Бурмаки

Кредитний рейтинг Києва

На міжнародних ринках капіталу знаходяться єврооблігації на суму 550 млн дол. США, випущені від імені міста Києва

За інформацією Департаменту фінансів КМДА, місто Київ, починаючи з 2003 року, активно діє на міжнародних ринках капіталу. На сьогоднішній день в обігу на міжнародних ринках капіталу знаходяться цінні папери (єврооблігації) випущені від імені міста Києва на суму 550,0 млн дол. США.

Фото: Макс Требухов

Процесу залучення додаткових коштів до бюджету міста передувало присвоєння кредитного рейтингу Києва, його борговим зобов'язанням та проведення рейтингового супроводження.

Так починаючи с 2002 року і по сьогоднішній день місто Київ співпрацює з міжнародними рейтинговими агентствами «Standard & Poor’s International Services», «Fitch Ratings» та «Moody’s Investors Service», які є лідерами в своїй галузі, до яких прислухаються всі міжнародні інвестори.

Надаючи незалежну, обґрунтовану і компетентну думку, кредитний рейтинг допомагає емітентові розширити доступ до позикових засобів і інших джерел капіталу, тим самим підвищуючи фінансову гнучкість емітента.

Кредитний рейтинг являє собою незалежну і надійну оцінку кредитоспроможності емітента, на основі якої учасники ринку можуть приймати обґрунтовані фінансові рішення. Це може викликати зниження витрат емітента по залученню позикових засобів.

Наявність кредитного рейтингу розкриває об'єктивні фінансові можливості міста, підвищує репутацію міської влади як готової для прийому інвестицій і відкритої для діалогу з інвесторами.

Кредитний рейтинг є ефективним засобом, за допомогою якого місцевий орган влади може повідомити про свою кредитоспроможність інвесторам, що купують боргові зобов'язання, банкам, постачальникам і клієнтам, що укладають довгострокові контракти з муніципалітетом. Рейтинг також є важливою складовою частиною загальної програми підтримки відносин з інвесторами, сприяючи підвищенню загальної інвестиційної привабливості.

Вихід міста на ринки запозичень створив передумови для розвитку співробітництва з провідними фінансово-кредитними установами світу, зокрема тими, що є банками лід-менеджерами за позиками міста. Таке співробітництво надзвичайно корисне і з точки зору фінансової, і з точки зору запровадження в Україні нових традицій управління, нової культури менеджменту.

На сьогодні місто Київ має такі кредитні рейтинги:

Standard & Poor ' s

Довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті CC / прогноз стабільний /

Fitch Ratings

Довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті CC /прогноз негативний/

« Moody ’ s Investors Service »

Довгостроковий кредитний рейтинг в іноземній валюті Caa3 /прогноз негативний/

Марина Бурмака Марина Бурмака , Політолог, громадський діяч, президент Українського Центру суспільного розвитку
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram