Арештовано керівництво ринку

У п’ятницю, 18 квітня у рамках слідчих дії по підозрі у розкраданні коштів у Ніжині правоохоронними органами затримано екс-керівництво комунального ринку.

Їх кримінальний шлях розпочався відразу після того, як мер-хабарник Приходько призначив Р. Прищепу керувати комунальним ринком. Відомо, що екс-директор ринку познайомився зі вже екс-мером, коли обслуговував останнього в якості помічника адвоката при розгляді мерської кримінальної справи по хабарництву.

Підозрюваний Роман Прищепа на лікарняному ліжку
Фото: Предоставлено автором
Підозрюваний Роман Прищепа на лікарняному ліжку

Очевидно, що призначаючи Прищепу, мешканця смт. Бородянки Київської обл., на посаду директора ринку, Приходько мав свій умисел. Після того, як Прищепа осідлав крісло директора ринку, раніше стабільно працююче підприємство почало сповзати у боргову яму. Вже через пів року ніжинська міська рада створила комісію для того, щоб вивчити ситуацію на ринку. Хоча тодішній мер Приходько і сам Прищепа запевняли депутатів, що на підприємстві все гаразд. Але депутати не прийняли на віру і незабаром їх побоювання підтвердилися. Вже через 8 місяців, після призначення Прищепи заборгованість підприємства до державних органів становила біля мільйона гривень.

Майже одночасно з арештом Приходька, з посади директора ринку звільнився і Прищепа. Новий керівник ринку, призначений секретарем ради Олегом Кірсановим, який наразі виконує обов’язки ніжинського міського голови, відразу заявив, що за минулий рік з підприємства вкрадено майже півтора мільйона гривень. Можна з впевненістю припустити, що це сталося не без відома екс мера Приходька та деяких посадових осіб ніжинського виконкому, які працюють там і зараз.

Сьогодні сталося цілком закономірне явище, колишнього бухгалтера ринку Наталію Крамаренко повідомленно про підозру у вчиненні злочину і затримано. Наразі вона перебуває в ізоляторі тимчасового тримання.

Екс-директора Романа Прищепу госпіталізовано після проведення у його квартирі обшуку. Обшук проводився за рішенням суду, так, як екс-директор ринку вивіз з підприємства всю бухгалтерську документацію за час його роботи. За достовірною інформацією ці документи знайдені і вилучені слідчими МВС. Нині Прищепі теж офіційно пред’явлена підозра у вчинення злочину, але у зв’язку з раптовим погіршенням стану здоров’я він перебуває в кардіологічному відділенні ніжинської міської лікарні.

З журналістами розмовляти підозрюваний у розкраданні бюджетних коштів відмовився.

Після цих подій ніжинські підприємці заговорили про встановлення законності у місті. Відтепер, кожен, хто ласий до коштів громади повинен задумуватись над тим, що навіть якщо його покриває сам мер, все одно може наступити відповідальність за законом.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram