Відомчій медицині бути!

В п’ятницю я зареєстрував свій перший законопроект. Що важливо, він написаний не в співавторстві, а мною особисто.

Як я і обіцяв, цей законопроект стосується закладів відомчої медицини, які залишили фактично без засобів до існування, до того ж на невизначений термін. У розробленому мною документі я намагаюсь зробити все можливе, аби зберегти всі медичні заклади і не збільшити видаткової частини державного бюджету.

Я провів ряд зустрічей з керівниками медичних закладів та представниками місцевих органів влади. Всі вони говорять про те, що потрібно зберегти лікарні та санітарні частини, адже в деяких містах це взагалі єдиний шанс отримати кваліфіковану допомогу від лікаря.

Я дуже сподіваюсь, що мої колеги, народні депутати, не залишаться байдужими до цієї проблеми. Законопроект має пройти профільний комітет, члени якого, я впевнений підтримають мою ініціативу. А потім – голосування, яке покаже «хто є хто», кому байдуже до наших співгромадян, а кому – ні.

Окрім законопроекту, я підготував і направив два депутатські звернення до Міністра фінансів Наталії Яресько. В них я прошу відреагувати на проблеми у відомчій медицині та посприяти якнайшвидшому їх вирішенню.

Мій законопроект вже з’явився на сайті Верховної Ради. Запрошую всіх небайдужих громадян взяти участь в обговоренні цього надважливого питання. Я, як завжди, відкритий до зауважень та пропозицій.

Костянтин Яриніч Костянтин Яриніч , Народний депутат України, член фракції Блоку Петра Порошенка
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram