ГлавнаяБлогиБлог Івана Крулько

Надія – це Україна: не дати загинути в неволі!

Головна бранка Кремля. Незламна, горда, надзвичайно сильна духом. 61 день голодування. 50 кілограм ваги. Дух, що тіло рве до бою. Це все про Надію Савченко.

Фото: EPA/UPG

Її боротьба уособлює України. І це вже не метафора. Це реальність. Вони розділяють одну долю. Долю найвідважніших в історії сьогодення – тих, хто кинув виклик кремлівському левіафану, найстрашнішому диктору Європи ХХІ століття. Її вага тане на очах, а томи маразматичного обвинувачення зростають. Припинить Надія голодування лише в Україні. Тому вчора на черговому московському судилищі адвокати просили змінити міру запобіжного заходу та перевести Надію на територію посольства України, яке у свою чергу, підтвердило і дало гарантію на те, що надасть Надії житло під домашній арешт.

Водночас Справа Надії Савченко в суді розсипається і кремлівські бонзи зі Слідчого комітету шукають уже 8 місяців «невишуковуване». Так, Слідчий комітет РФ намагається знайти хоча б якісь підстави чи докази вчинення нею протизаконних кримінальних дій. Опитано понад 17 тисяч «свідків», проведено «загадкові» балістичні та графологічні експертизи, однак НІЯКИХ розумних доказів.

Тому єдине, що залишається московським шукачам істини, – придумати її, наскільки фантазії вистачить. Наприклад, один з останніх етюдів – нова справа про те, що Надія Савченко незаконно перетнула кордон РФ.

Тобто людина, яку було викрадено та полоненою в балаклаві «перетягнено» через кордон, звинувачують у тому, що вона незаконно його перетнула.

Це навіть не фальш і не фальсифікація – це відкрите цинічне знущання над людиною, її правами, нормами права та всім, що асоціюється зі словом «адекватно» та «цивілізовано». Це відверта, неприхована БРЕХНЯ.

Ще один шар символізму – «суддя» (та людина не гідна називатися суддею та встановлювати справедливість) був максимально зацікавленою стороною – як з почуття страху перед господарем Кремля, так і будучи фігурантом списку Магнітського. Також на пана Карпова накладено санкції ПАРЄ. Надія Савченко — член ПАРЕ від України, і суддя був упередженим щодо неї, як до представника тієї організації, яка наклала на нього санкції. Коментарі тут зайві…

Окремо потрібно сказати про начальника конвоїрів, який у перерві засідання у неприпустимому, зневажливому тоні забороняв Надії спілкуватися українською мовою, називаючи її «чурбанською». Такі негідні висловлювання по суті є формою катування і порушення права на гідність, - це наслідок багатолітньої інформаційної пропаганди в Росії проти України і всього українського.

У свою чергу, команда «Батьківщини» зробила на парламентському рівні все, що було в її силах:

- Звернення Верховної Ради України до Державної Думи Федеральних Зборів Російської Федерації та Президента Російської Федерації щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко;

- Звернення Верховної Ради України до міжнародних організацій та міжпарламентських асамблей щодо звільнення української льотчиці та народного депутата України VIII скликання Надії Вікторівни Савченко;

- Звернення Верховної Ради України до Канцлера Федеративної Республіки Німеччини Ангели Меркель, Президента Французької Республіки Франсуа Олланда та Президента Російської Федерації Владіміра Путіна щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко;

- Звернення Верховної Ради України до Парламентській Асамблеї Ради Європи щодо звільнення протиправно утримуваної під вартою в Російській Федерації народного депутата України восьмого скликання, члена Постійної делегації Верховної Ради України в Парламентській Асамблеї Ради Європи Надії Вікторівни Савченко;

Ще більше зроблено на неофіційному рівні.

І сьогодні в Мінську українська сторона має докласти всіх можливих і неможливих зусиль, аби витягнути її з російської в’язниці, бо Надія має жити!

Іван Крулько Іван Крулько , Народний депутат України від фракції "Батьківщина".
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram