ГлавнаяБлогиБлог Дениса Москаля

Рішення Київради чиновникам мерії не указ?

Деяким столичним чиновникам так кортить забудувати майже 1,8 га зеленої зони на Святошині, що вони починають ігнорувати рішення Київської міської ради.

Фото: Макс Требухов

Не минуло й місяця після прийняття рішення Київської міської ради від 14 вересня 2017 року № 24/3031 «Про надання статусу скверу земельній ділянці, розташованій на вул. Львівській, 3 у Святошинському районі м. Києва», як чиновники, котрі хочуть забудувати цю територію видали черговий сюрприз. 9 жовтня вийшло розпорядження КМДА «Про питання щодо проведення інвестиційного конкурсу із залучення інвестора для будівництва медичного закладу з облаштуванням скверу на вул. Львівській, 3 у Святошинському районі».

Цей інвестконкурс про забудову на місці колишнього протитуберкульозного диспансеру представники КП «Київське інвестиційне агентство» та ТМО «Фтизіатрія» готують уже давно. Вже, напевно, років п’ять коридорами мерії «гуляють» різноманітні інвестиційні пропозиції. І стільки ж ми боремось за збереження цієї зеленої зони. То вони хотіли звести житловий комплекс, то – приватний медичний центр. Ось тільки вперто ігнорують застереження фахівців ДУ «Національний інститут фтизіатрії і пульмонології ім. Ф.Г.Яновського НАМН України», що існує значний ризик для мешканців, особливо дітей, у разі використання вказаної ділянки під забудову.

Рішення Київради про оголошення цієї території сквером готувалось спеціально для того, щоби унеможливити забудову. Після прийняття цього рішення більше ні про яке будівництво і ні про який інвестконкурс не може бути й мови. З 14 вересня на вул. Львівській, 3 – сквер! Все. Крапка.

Тим не менше, деякі чиновники роблять вигляд ніби нічого не знають про це рішення. Але шановні, який може бути інветконкурс на будівництво, яке розпорядження про його підготовку, якщо ця ділянка отримала статус скверу рішенням Київської міської ради? Хтось вже надто «загрався», ігноруючи рішення Київради…

Нагадую, що рішення Київської міської ради від 14 вересня 2017 року № 24/3031 «Про надання статусу скверу земельній ділянці, розташованій на вул. Львівській, 3 у Святошинському районі м. Києва» є чинним. Все інше – від лукавого…

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram