Завдяки волонтерському руху можна організувати один із найсильніших фото-фестивалів в Україні!

В рамках проекту Культурно-освітньої Академії Гете Інституту культурні діячі з усіх куточків України протягом трьох місяців разом працюють над можливими ініціативами з розвитку культури на периферії. Спеціально для lb.ua вони розповідають, як і що роблять, щоб змінити свої міста вже сьогодні.

Вєра Грузова (Одеса)

Фото: Оксана Канивец

Я - один із організаторів українсько-грузинського фотофестивалю Odesa//Batumi Photo Days. Фото дні – це фото фестиваль, який відбувається в двох містах навколо Чорного моря. В Одесі – в квітні, в Батумі – в серпні. Проект в Одесі має більш навчальний і просвітницький напрям, в Батумі – більше виставок.

Наразі наш проект є одним з найсильніших фото-фестивалів в Україні. У українських фотохудожників тепер є місце і п’ять днів на рік, коли вони можуть зустрітись і поспілкуватись. Важливо, що на Фото дні приїжджає багато іноземців – фотографів і кураторів. Тож, наші фотографи мають змогу спілкуватися з колегами зі світовими іменами, і навіть, за необхідності, “пікапити” їх – за бокалом на вечірці, підходячи і при знайомстві, показуючи свої знімки.

Фестиваль започаткувала куратор Катерина Радченко. Українську частину організовуємо разом – Катя, я та наша супер-команда волонтерів. Набираємо команду, до речі! Людям подобається те, що ми робимо, подобається бути частиною цього процесу. Через брак коштів на організацію, багато чого ми робимо самі чи залучаємо партнерів. Так само і організаційні речі – волонтерський рух здатен створити з нічого чудо! В цьому сенсі наш фестиваль – чудовий приклад злагодженої синергетичної роботи із задоволенням!

Фото: Павел Федоров

Цього року Одеса//Батумі Фото дні відбудуться в Одесі з 13 по 18 квітня. Незабаром буде оголошено тему і подробиці, організатори пропонують слідкувати за новинами на сайті www.thephotodays.org.

Ще один мій одеський проект – Odessa Photo Institute, який існує вже майже рік. Інститутом займаються троє кураторів: я, Ілля Суходольський та Катерина Бакурова.

Ми існуємо для того, аби розвивати фотографів в Одесі і зокрема, арт-фотографію в Одесі. Ми мріємо робити одеських фотографів більш професійними і відомими, дуже хочеться, щоб одеські фото-імена звучали на фотографічному ринку України та світу частіше і гучніше!

Odessa Photo Institute допомагає фотографам: ми скидаємо через розсилку інформацію та розповідаємо, як подаватись на конкурси. Одним з основних видів діяльності проекту є організація фото-сніданків.

Це зустрічі на 2 години раз на місяць, коли фотограф в якості спікера зустрічається з зацікавленими та розповідає про свою творчість. Такий формат користується популярністю, адже на багатьох такі історії успіху діють надихаюче.

Культурно-освітня академія Культурно-освітня академія , Блог проекту Гете-інституту "Культурно-освітня академія"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram