ГлавнаяБлогиБлог Зоряна Шкіряка

Як Янукович став кіллером

Політична постать, що сьогодні обіймає посаду президента України, виявився справжнім «кіллером». Саме так. Він послідовно, системно вбиває демократію і свободу у великій європейській державі.

Фото: president.gov.ua

Вчорашнім незаконним рішенням, яке виніс ВАСУ щодо позбавлення депутатського мандату Сергія Власенка, Віктор Янукович остаточно знищив парламентаризм в Україні! Поставлено крапку. В Україні офіційно встановлено диктатуру кримінальної мафії.

Власне, це відбулося значно раніше. В той самий момент коли лідера української опозиції Юлію Тимошенко, а також Юрія Луценка та інших опозиційних політиків було незаконно запроторено за грати. Але вчорашній ганебний, неправовий вердикту ВАСУ, остаточно впровадив владу політичного терору в нашій країні. Знищено інститут законотворчості і саме поняття «статус народного депутата України». Від нині він існує тільки на синенькому посвідченні.

Це не патетика, не бравада, як комусь може здатися, це реалія сьогодення. За нинішніх обставин в Україні немає ніякого сенсу отримувати депутатський мандат. Він просто не потрібен. І справа тут не у недоторканності, котру, звичайно, необхідно скасувати, а зовсім в іншому.

Головне те, що від нині, будь-який політик, незалежно від партійної приналежності, отримавши довіру ЛЮДЕЙ і увійшовши до ВР, за бажанням відомої усім особи, може бути позбавлений статусу нардепа. Для цього потрібно тільки рішення продажного, антинародного «суду», котрим керує особисто український диктатор.

Тобто, все просто. Мандат довіри дають люди, а відбирає Янукович. Тепер він один вирішує кому бути чи не бути депутатом. А люди? Йому байдуже. Адже він живе відірвано від українського суспільства, у своєму власно створеному світі. Світі «межигірської розкоші» та «стоматолологічних досягнень» успішного Сашка. Для них «покращення» давно настали і діє один принцип - все в "сім,ю". Цей принцип вони з успіхом і реалізують. А країна та її мешканці їх не цікавлять.

Отже, ПАРЛАМЕНТАРИЗМУ В УКРАЇНІ БІЛЬШЕ НЕ ІСНУЄ! Це стало аксіомою. В ньому просто немає необхідності. Усіма процесами в державі «рулить цар». А вищий представницький, законодавчий орган країни, Верховна Рада це тепер просто красива будівля на вулиці Грушевського.

Насправді, жахливо Нас, українців, незалежно від національності та віросповідання, поступово намагаються перетворити на слухняне і залякане «стадо» недолюдей. Від такої перспективи стає моторошно. Але ще не вечір Переконаний, їм це не вдасться, ніколи.

За великим рахунком, в усьому, що робить Банкова проглядається якесь політичне збочення. Хронічне, ледь не щоденне, гвалтування Конституції України, за останні роки, стало для усього світу особистою "державницькою візитівкою" Януковича.

Враховуючи це, одного зрозуміти не можу. З 2010-го року в Україні присутні всі ознаки диктатури і політичного терору. Чому досі мовчить цивілізований світ? Говорити-говорять, вже кілька років поспіль. Проголошують гнівні заяви, приходять на суди, все бачать своїми очами і сильно обурюються. Але чомусь конкретних і реальних дій - нуль. Нічого, окрім, хоч і різких, але все ж, здебільшого декларативних попереджувальних петицій. Може так прийнято у сучасній дипломатії? Така собі міжнародна гра в "пінг-понг"? Можливо... Але тоді потрібно ставити питання: з ким будувати "дипломатичні відносини" ? Невже з владою корупціонерів і узурпаторів можна вести серйозний цивілізований діалог? Напевно, ні. Ну, якщо тільки наших міжнародних партнерів не стримує дещо таке, про що ми не знаємоВтім, мені б дуже хотілося, щоб у цьому я помилявся.

Скільки вже про це сказано-пересказано, але з огляду на нинішню ситуацію повторю.

Вкрай необхідно ввести жорсткі санкції: заборонити в'їзд у Європу і США та заблокувати банківські рахунки: особисто Януковичу, Сашку-"стоматологу", Пшонці, Кузьміну і ще бодай кільком десяткам головних приплічників режиму, прізвища відомі. Все. Тільки це може хоч якось вплинути на нинішню українську владу. Вони дуже жадібні і страшенно бояться втратити награбоване. Тим більш, що левова частка їхніх грошей знаходиться за кордоном, в офшорах і т.д. Такі санкції могли б стати справжнім «холодним душем» для представників кримінальної олігархії Януковича.

Хочеться вірити, що ситуація з черговим замовним і фальсифікованим судом над Власенком підштовхне Євросоюз і США до більш жорсткої позиції щодо Януковича і його оточення. Хотілось би якомога швидше почути таку реакцію.

Власне, те, що відбулося вчора з Сергієм, сьогодні стосується кожного з нас. І не можна закривати на це очі.

І наостанок. Я розумію, що українська опозиція комусь до душі, а комусь ні. Нічого ідеального не буває. Але головне, що опозиція в Україні є. І вона значно сильніша і дієвіша ніж раніше. Подобається комусь чи ні, але тільки «Батьківщина» Юлії Тимошенко, «Свобода» Олега Тягнибока і «УДАР» Віталія Кличка здатні разом, на державному рівні захистити українців. Саме ці три опозиційні сили, спільно, можуть ефективно протистояти «бульдозеру» Януковича.

На моє ж особисте переконання, зупинити окупаційну хунту, на чолі з узурпатором, зможе тільки вулиця. Тільки люди, щирі патріоти, яким не байдужа доля і майбутнє країни, спільно з представниками опозиції, припинять це жахливе свавілля.

В Україні Януковича Закони не діють. Поняття честі і сумління відсутні, а жодні домовленості з "регіоналами" не працюють, це дармова трата часу. Домовлятися з шулерами немає жодного змісту.

Звичайно, ефективність боротьби за визволення України залежить від консолідації та узгоджених дій усіх опозиційних сил. Потрібно йти в народ, підіймати, закликати, пояснювати. Інших варіантів звалити правлячий режим нема. Поки значні маси людей не об,єднаються проти тиранії, тут буде правити "паханат".

Отже, сподіваємося на підтримку українців і їхню співучасть у боротьбі за Україну. Без цього нічого не змінити не вдасться. Зрештою, я не сумніваюся в тому, що раніше-пізніше, але Янукович і вся його "братва", будуть відповідати за свої злодіяння перед Богом, і перед людьми.

Зорян Шкіряк Зорян Шкіряк , ​Політик, громадський діяч.
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram