«Лаг» при втіленні урядових рішень

Вчора на засіданні підкомітету з питань видатків державного бюджету слухали низку питань, серед яких «Погодження перерозподілу деяких видатків державного бюджету передбачених Міністерству охорони здоров'я згідно розпорядження Кабінету Міністрів України від 11.09.2013 N"Q 702-р «Про перерозподіл деяких видатків державного бюджету, передбачених Міністерству охорони здоров'я на 2013 рік»».

Як з’ясувалося – мова йде про необхідність спрямування коштів на виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції дитячого санаторію «Юність». Того самого санаторію, де влітку цього року стався смертельний випадок з аварійним балконом. Розпорядження Кабміну «Про виділення коштів для проведення першочергових заходів, пов'язаних із запобіганням виникненню надзвичайної ситуації в будівлі корпусу 6 державного закладу «Спеціалізований (спеціальний) санаторій «Юність» Міністерства охорони здоров'я України» вийшло ще 19 червня 2013 року. І ось тільки зараз, через майже 4 місяці, чиновники збагнули, що кошти резервного фонду не можуть покривати видатки на виготовлення проектно-кошторисної документації з реконструкції. А без документації, такі роботи є неможливі.

Мова не в тому, що і я, і мої колеги депутати підтримали процедуру перерозподілу. Такий тривалий лаг при втіленні урядових рішень вкотре засвідчує неповороткість державної машини та довго плинність бюрократичних процедур. Тому децентралізація, передача повноважень місцевому самоврядування, спрощення ланок процесу прийняття і реалізації управлінських рішень є давно назрілими вимогами порядку денного держави Україна.

Ярослав Дубневич Ярослав Дубневич , Народний депутат України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram