Як вахтер з Феофанії самостійно зупинив цілу українську спецслужбу

Арешт, а точніше спроба арешту Насірова – демонстрація безпорадності вітчизняного правосуддя перед великими грошима і великими зв’язками.

Фото: dyvys.in

2 березня НАБУ провело обшук в центральному офісі Державної фіскальної служби в рамках розслідування кримінального провадження, пов’язаного з неправомірними рішеннями голови ДФС Романа Насірова про розстрочення податкових боргів підприємствам із орбіти колишнього народного депутата Олександра Онищенка. 

Подібних ситуацій в українській політиці було море – згадайте втікача Онищенка, який встиг майнути за кордон, поки з нього знімали недоторканість, згадайте суддю Чауса, якого взяли на гарячому хабарі але чомусь відпустили під домашній арешт і тепер знайшли аж у Молдові. В усіх випадках замість затримувати посадового злочинця його відпускали додому, в лікарню чи ще кудись.

Слово закону в Україні лунає ледь-ледь чутно. Корупцію ж видно на кожному кроці і припинити її можуть лише жорсткі засоби. Показати як відпускають коррупціонерів чи посадових злочинців означає показати їх поплічникам, що кара – відворотна, якщо ви дійсно маєте гроші.

Найцікавіша ситуація це те, що бійців спецназу НАБУ вдягли у шкарпетки по 600 грн за пару, рота цього спецназу має власні БТР, тактичне спорядження та автомати. І при цьому НАБУ, які приїхали за Насіровим на кілька годин затримав вахтер на вході до Феофанії! Дивно, чи не так?

Мережею колись ходило відео, де бійці «КОРДу» приїхали на операцію до Управління Держприкордонслужби, і чомусь довго не здогадувались про те, що можна не лише заламати вахтера, але і відімкнути турнікет, який заважає пройти. Щось схоже було і з детективами НАБУ в Феофанії.

Корупція в Україні нікуди не дівається, і часом, правоохоронці її лише заохочують своєю бездіяльністю.

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram