Партія регіонів грає без правил

Депутатська палітра Хмельницької обласної ради поступово набуває рис згущення фарб. Художник (він же голова облради) Микола Дерикот не впевнено тримає у руках пензля, аби блискавично розрядити ситуацію на сесійному мольберті. Така картина “маслом” дуже вигідна губернатору Василю Ядусі, який досі серед “більшовиків” ради залишається авторитетом. Звідси — броунівський рух місцевих бютівців, котрі один за одним перебігають до провладної депутатської групи “Будуємо Хмельниччину разом” (вона нараховує 70 “багнетів” зі 104 присутніх).

Фото: ye.ua

Піррова перемога обласної організації Партії регіонів на місцевих виборах 2010 року останнім часом переросла тверезу межу вседозволеності. Апологети з політичної провокації — заступник голови облорганізації ПР і депутат обласної ради Михайло Войтюк та голова Волочиської райдержадміністрації і депутат облради Ігор Добжанський — “заразили бацилою” розбрату своїх колег в облраді. Пан Войтюк вважається виконавцем контракції 16 листопада минулого року проти опозиції і підприємців, коли біля вікон губернатора відбувалися суттєві сутички, і лише живий міліцейський ланцюг завадив кровопролиттю.

Цей регіонал також запам’ятався полум’яною любов’ю до лідера біло-блакитних, чинного президента Віктора Януковича. Торік він заявив, що має намір презентувати власну ідеологію для Партії регіонів. “На мою думку, ідеологія — це магістраль діалектичного розвитку суспільства. На жаль, її сьогодні у Партії регіонів немає. Президент Віктор Янукович, як господарник розвивається інтуїтивно, у нього відсутня відпрацьована ідеологічна магістраль. Віктору Федоровичу потрібно допомагати”. Він додав, що працює над публікацією, яку планує розмістити на всеукраїнському сайті Партії регіонів. Ключові її тези будуть присвячені проблемам та неефективним постатям, які заважають президенту.

В активі іншого регіонала Ігоря Добжанського не менш провокативні заклики на кшталт “бити тільки по морді” (це про опозицію). Під час останнього сесійного засідання він зривав роботи, стукаючи кулаками по столу, коли депутат-свободівець зачитував звернення.

Однак перевершив за безглуздістю вчинку (бо має більше досвіду) все той же Михайло Войтюк. Він практично паралізував роботу дев’ятої сесії облради, змусивши бютівців узяти перерву у десять хвилин для консультації. Обурення обранців викликала репліка регіонала, який назвав представників опозиції у Верховній Раді “запроданцями та агентами впливу”. “Чи можна спокійно дивитися на те, як тимошенківці, турчинові, яценюки, гриценки, луценки, наливайченки, королевські, всілякі огризки є агентами запроданцями та агентами впливу, руйнують економіку держави, зневажають право і українську націю”, — сказав він. На той момент губернатор Ядуха відлучився по справах і не чув резонансного висловлювання соратника. Після повернення голова облдержадміністрації зауважив, що депутат М. Войтюк на засіданні фракції не ділився з колегами своїм зверненням. “Це його особиста думка, а не фракції Партії регіонів. У кожного є свій ідол (прямий натяк на Віктора Федоровича — авт.)”, — наголосив Ядуха. До слова, влучно охарактеризував оказію з регіоналом депутат ВО “Свобода” Ігор Сабій, який порадив йому звернутися за консультацією до психіатра.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram