Шантаж “альтернативним” парламентом не пройде

Своїм виходом зі стін парламенту і дивно-радянським засіданням, Партія регіонів, пристібнувши як завжди комуністів, нарешті продемонструвала свою мрію. - Буквально, не бачити і не чути опозицію, провертати свої справи незважаючи ні на що і ні на кого. І нехай увесь світ зачекає. Яке персональне голосування? Які 226 голосів? Як Рибак оголосить, так і буде. Тільки не треба при цьому говорити про законність, кворум, прикриваючись прямою трансляцією на каналі “Рада”. Дивлячись цю трансляцію виникало одне відчуття -“Назад у майбутнє”.

Фото: Стоп-кадр видеотрансляции телеканала Рада

Після того, що сьогодні сталося, можна говорити про чергову спробу повного знищення парламентаризму в Україні. Парламентаризму не в збоченому його сприйнятті провладними депутатами. І не в тому, за що має нинішній український парламент головний  сам собі  і усім режисер – Президент Янукович.

Адже ніхто не повірить, що раптом спікер Рибак, на вимогу провладних депутатів, взяв і сам ухвалив рішення  гайнути з регіоналами і комуністами, знудженими без звичної “роботи”,  попрацювати у залі на Банковій.  Таке рішення могла ухвалити лише одна людина-з іншого приміщення на тій же Банковій - Віктор Янукович. Тільки він сьогодні може віддавати накази судам, які позбавляють депутатів їхніх повноважень, тільки він може взяти і “заморозити” вибори у столиці, тільки він може здійснити замах на парламент, який раптом вийшов за рамки відведеної йому Банковою ролі.

Якби таку винахідливість і наполегливість у продавлюванні своєї лінії Партія регіонів виявляла в змінах і перетворення в країні, то “покращення” і “стабільність” не були б синонімами придушення прав  і обнищання зневажених владою громадян.

Шантаж і залякування “альтернативним” парламентом не пройде. Усі рішення, які там нібито ухвалювали, незаконні і нелегітимні. З таким успіхом регіонали з комуністами могли їх “ухвалити” в найближчому ресторані  чи де-інде.  Тому, панове, остудіть голови, не бійтеся, і приходьте у парламент. Адже політика-це, насправді, не примушення до“співпраці” під дулом пістолета, а  вміння і готовність чути опонентів і рахуватися з ними. Заради одного, для чого люди, власне, й обирають депутатів-працювати на громадян і країну.

Віталій Ковальчук Віталій Ковальчук , Член Політичної ради партії, голова фракції «УДАР Віталія Кличка» у Верховній Раді
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram