ГлавнаяБлогиБлог Сергія Євтушка

​Новий закон про місцеві вибори розпочинає боротьбу з підкупом виборців

25 жовтня в Україні відбудуться місцеві вибори за новою системою. Всі експерти намагаються зрозуміти, що ж зміниться в країні, наскільки досконалим є прийнятий Закон, чи збираються існуючі партії брати участь у виборчому процесі. Відповідно до прийнятого Закону, партії мають нести відповідальність за здійснення регіональної політики.

Фото: Александр Ратушняк

Що ж до досконалості Закону про місцеві вибори. Переконаний, що він має вади, але є набагато якіснішим та дає можливість повністю змінити систему, побудовану Януковичем. Сьогодні люди нарікають, що в органах місцевого самоврядування залишились ті самі чиновники, які були за колишньої влади. Це не дає можливості повністю змінити систему. І саме прийнятий законопроект покликаний змінити ситуацію.

Позитивним моментом Закону про місцеві вибори є і те, що починається боротьба із підкупом виборців. Не з чуток знаю, як перед виборами в регіони приїжджають «грошові мішки», а після виборів забувають про округ. На фоні тих змін, коли ми провели дочасні вибори Президента, під час виборів до Верховної Ради відбувались такі порушення. На жаль, статистика показує, що 30% громадян готові продати свої голоси. Не має бути такого. Позитивне напрацювання прийнятого Закону в тому, що на виході ми отримаємо якісніший продукт.

І наостанок, хочу закликати не застосовувати адміністративний ресурс, не тиснути на лікарів, вчителів. В іншому випадку, разом із громадянським суспільством, громадськими організаціями будемо дуже гостро реагувати. Адже саме за це – використання адміністративного ресурсу – ми вигнали Януковича. Вибори 25 жовтня – це шанс не допустити до влади регіоналів, які переформатувались в «Опозиційний блок», Аграрну партію та інших їхніх сателітів. Ми не повинні допустити до органів місцевого самоврядування тих, хто фінансував Антимайдан, привозив до Києва «тітушок».

Сергій Євтушок Сергій Євтушок , Народний депутат України, фракція «Батьківщина»
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram