ГлавнаяБлогиБлог Сергія Кримчака

Моє звернення до мера Києва

Я звертаюся до мера:

Пане Кличко! Не зробіть фатальної помилки! Не зруйнуйте останні осередки бізнесу в Києві! Ваші «геніальні» ідеї просто можуть вбити залишки виробництва та промисловості в місті Києві.

16 січня цього року Департаментом фінансів оприлюднено проект рішення Київради «Про встановлення місцевих податків і зборів» , який без перебільшення можна назвати зашморгом на шиї великих виробничих підприємств міста.У цьому документі, явно розробленому чиновниками, які жодного разу, жодного дня не платили людям зарплату, які не мають уявлення, звідки беруться кошти на сплату тих же податків, передбачене збільшення плати за землю втричі. Це при тому, що у зв’язку з інфляцією розмір нормативної грошової оцінки вже зріс на 25%.

Тепер, в результаті запропонованих змін, плата за землю для підприємств, які мають землю на праві постійного користування та для таких, які користуються землею під будівлями, спорудами, виробничими цехами, лабораторіями, різними промисловими об’єктами, зросте з 1 до 3 відсотків.

«Благородна» ціль наповнення бюджету призведе до зменшення обсягів виробництва, скорочення робочих місць або навіть банкрутства ряду великих промислових підприємств. Цього ми хочемо для нашого міста?

За ці кілька днів, з часу оприлюднення проекту рішення, до мене звернувся уже не один керівник підприємств Києва, з проханням та навіть вимогою донести до депутатів Київради, керівників КМДА та громадськості, що в умовах жорстокої економічної кризи, скорочення обсягів виробництва, зростання цін на імпортні комплектуючі та обладнання, підприємства просто не можуть платити підвищений розмір плати за землю.

Підприємства не те, що нічого не зароблятимуть, вони вимушені будуть працювати собі в мінус. Уже через півроку після введення такої норми ми побачимо її результати – суттєве скорочення виробництва та робочих місць.

Загалом у Києві працює близько 485 великих і понад 4,5 тис. середніх та малих промислових підприємств, промислово-виробничий персонал яких сягає десятків тисяч працівників.

Місцева влада просто зобов’язана почути позицію бізнесу, реальних товаровиробників. Сьогодні не на часі збільшувати податки. Потрібно навпаки, перейнявши найкращу світову практику, максимально можливо знизити відрахування до бюджету.

На даний час фізичні та юридичні особи, які використовують земельні ділянки для експлуатації та обслуговування своїх виробничих потужностей (виробничі промислові цехи, лабораторії, склади тощо) сплачують 1% від нормативної грошової оцінки ділянки.

Моя пропозиція, вироблена за результатами консультацій з керівництвом провідних підприємств – знизити розмір плати за землю для великих промислових підприємств до 0,5%. Нехай зекономлені таким чином кошти підуть на модернізацію підприємств, в фонд оплати праці чи для збільшення обсягів виробництва.

Віталіє Володимировичу, закликаю Вас особисто та Ваших підлеглих з особливою увагою поставитися до вищевикладеного питання та виробити компромісне, прийнятне для кожної із сторін рішення.

Інакше через пару місяців після впровадження такої норми Ви отримаєте масове закриття виробництв, підвищення цін та зростання безробіття. І як наслідок - повсюдне незадоволення діяльністю влади.

Усіх громадян, мешканців міста Києва, підприємців закликаю підтримати ініціативу. Ми не можемо сьогодні допустити прийняття таких ставок плати за землю. Завтра вони відіб’ються на кожному з нас. 27-го, 28-го, 29-го січня об 11 годині приходьте під стіни Київради та висловте свою громадянську позицію.

Сергій Кримчак Сергій Кримчак , Депутат Київради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram