ГлавнаяБлогиБлог Павла Розенка

Хроники пикирующего «пакращення»

Спостереження останніх днів: Азарова почали активно "зливати", причому свої ж. Але роблять це руками Наталії Королевської. Лише за останній тиждень спостерігаємо декілька скандалів у сфері відповідальності Міністерства соціальної політики.

Фото: www.kmu.gov.ua

Перший - міжнародний скандал через гуманітарну допомогу, яка вже 4 місяці через бардак у соціальному міністерстві гниє на українській митниці. Суть цього питання проста, і це зовсім не боротьба з контрабандою, про яку так палко говорила пані міністр із трибуни Верховної Ради.

Причина зупинки усієї гуманітарної допомоги – нездатність Міністра Королевської оперативно погодити із іншими міністерствами та Нацбанком проекти наказів про визнання допомоги саме гуманітарною. Немає у переліку товарів, що перебуває на митниці жодних кабріолетів, Ауді чи Лексусів. Немає!

Проблема зовсім в іншому: сотні тисяч українців: чорнобильців, учасників війни, інвалідів, дітей-сиріт, малозабезпечені родини не можуть отримати інвалідні візки, медичні препарати, ліки, обладнання, спеціалізоване харчування для дітей-інвалідів та іншу життєвонеобхідну допомогу. Два місяці на 6 мільйонів доларів на Одеській митниці лежить вантаж медикаментів для 100 тисяч хворих на цукровий діабет. Нерозмитненими наприкінці березня були і різдвяні (!!!) подарунки для дітей-інвалідів та дітей-сиріт.

І це пряма і безпосередня провина персонально Королевської.

А вчора додався і другий скандал. Заборгованість із зарплат. Напевно всі пам'ятають, що однією із перших фраз Королевської на новій посаді була обіцянка до Нового Року погасити усю заборгованісь.

Не погасила. Більше того, лише за два останні місяці заборгованість із зарплат в Україні зросла на 25 (!!!!) %. У сільському господарстві - на 16%, транспорті - на 135%, в науці - на 26%, в соціальній сфері - на 19%, в охороні здоров'я - на 43%. Загалом же заборгованість по заробітних плат в Україні вже становить понад 1 млрд. 100 млн. гривень

Завал на усіх соціальних напрямах.

А інтрига полягає в наступному: чи доб'є Королевська Азарова і розчистить плацдарм для приходу нового сімейного уряду "младореформаторів"?

В связи с нелепой политикой нового министра соцполитики Королевской фактически происходит катастрофа с международной гуманитарной помощью для наиболее уязвимых слоев населения

— Андрей Павловский, нардеп от "Батькивщины"

Чи все ж Микола Янович як досвідчений бюрократ побачить цю гру Королевської і пожене її з міністерства раніше? Протистояння у владі загострюється і це - факт. Уряд - посипався, а голосів на новий Уряд в Раді немає. Цікаво спостерігати як павуки у банці сжирають один одного.

Висновок один: очевидно, що у цій боротьбі буде сторона, що виграє. Але хто вже у програші, так це українській народ: у боротьбі кланів за місце під кабмінівським сонцем учасники війни та інваліди, діти-сироти та малозабезпечені родини не можуть отримати допомоги. А мільйони українських бюджетників (вчителів, лікарів, науковців, працівників культури та соціальної сфери та ін.) вчасно не отримують і без того мізерні заробітні плати.

Новий Уряд – нові «пакращення». Хіба хтось чекав іншого?

Павло Розенко Павло Розенко , Міністр соціальної політики
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram