ГлавнаяБлогиБлог Олексія Матюшенка

Представники Світового банку відзначили програму “Електронний пацієнт”

Світовий банк — одна із найбільших організація, що надає фінансову підтримку для розвитку нашої країни.

Нещодавно представники Світового банку завітали до Гадяцького району, щоб перевірити ефективність впровадження медичної реформи. Ця організація неодноразово надавала підтримку Полтавщині, зокрема і Гадяччині, у рамках реформування медичної галузі.

Фото: Надане Олексієм Матюшенком

Гадяцький район цінує допомогу наших партнерів, і горді з того, що наші зусилля оцінили фахівці Світового банку.

Представники організації перевірили усі можливості телемедицини у нашому районі. Також відвідали Сарську амбулаторію загальної практики сімейної медицини, що обслуговує понад 2500 жителів.

В амбулаторії працюють фахівці своєї справи. Нам вдалося укомплектувати медзаклад сучасним обладнанням. Тут маємо прилади для проведення аналізів, дефібрилятори, кардіографи.

Для наших гостей, лікарі продемонстрували маршрут обслуговування пацієнта: від отримання картки-ідентифікатора до лікування у Гадяцькій центральній районній лікарні.

Також приємною несподіванкою для іноземців стало те, що у ЦРЛ відсутні черги. Пацієнти можуть записуватися на прийом до лікаря через електронну мережу.

Всі відділення медзакладу оновлені сучасним обладнанням: цифровий рентген-апарат та цифровий флюорограф, що дає можливість проводити всі необхідні сучасні дослідження та процедури. Ще одним важливим моментом, що дозволяє пацієнтам заощаджувати кошти,ми повністю відмовилися від плівки, тепер всі знімки зберігаються на єдиному сервері.

Фахівці первинної та вторинної ланок надання медико-санітарної допомоги на конкретних прикладах продемонстрували роботу системи «Електронний пацієнт» на рівні сімейної медицини, поліклінічної та стаціонарної допомоги району. До слова, нашій електронній системі досі немає аналогів в Україні.

Я щиро пишаюся тим, що наш район беруть за основу для галузі медицини. Аналогів системи “Електронний пацієнт” немає в Україні. З підтримкою Світового банку ми й надалі готові вдосконалювати медичну сферу у нашому районі, щоб кожен мешканець відчув на собі переваги медичної реформи. Головна наша мета — якісна і доступна медицина для кожної людини.

Представники Світового банку відвідали Гадяцький район

Олексій Матюшенко Олексій Матюшенко , депутат Полтавської обласної ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram