Вітренко про окупацію Донецька та «антифашистську виставу» Партії регіонів

Лідер так званої прогресивної соціалістичної, а вірніше, сталінсько-НКВДистської партії Наталя Вітренко, загнана разом зі своїм горе дітищем на маргінес української політики, не перестає біснуватися з приводу використання офіційних символів Української держави.

Фото: Макс Левин

Такий висновок напрошується після оприлюднення її заяви під назвою «Донецк, а не Львов, является столицей бандеровской Украины».

Цій заяві вдалося перевершити будь-які усні випади найлютіших парламентських українофобів Колесніченка, Бондаренко, Богословської, Єфремова, Чечетова, Симоненка тощо. Це якщо не брати до уваги дій, адже такі особи в державній вертикалі мають набагати ширший асортимент інструментів.

Мені особисто ще не доводилося бачити настільки хворобливого біснування з приводу використання національної символіки будь-де в Україні. Черговий раз довелося здивуватися, наскільки можна ненавидіти державу, в якій сам живеш, громадянином якої є, наскільки можна ненавидіти її суть, героїчні сторінки історії, її людей.

Не обійшлося і без крокодилових сліз щодо провального проекту під назвою «Русскій мір», який автор заяви назвала «нашим», тобто, їхнім.

Деякі речі розвеселили, наприклад прокльони в бік «помаранчевих неонацистів».

Повертаючись до теми державних символів, то тут істерику спричиняє навіть саме використання кольорів національного прапора, а тризуб, схоже діє на цього суб’єкта краще за будь-яке знаряддя екзорцизму.

Може запропонувати Гундяєву під час візиту до України провести обряд з вигнання бісів з використанням державної символіки, наприклад, замість молитви заспівати Гімн. Гадаю, з огляду на такий чудодійний вплив цих символів, можна розраховувати на позитивний ефект.

Проте, є речі, про які вона на диво точно і влучно, а головне кришталево правдиво написала. Це те, що Партія регіонів розігрує дешеву та нікчемну антифашистську виставу, проте за цим криється їх фашистська сутність. А також теза про те, що Партія регіонів, по суті, захопила Донецьк. Тут з ідеологічним опонентом не погодитися не можна. Тут жодних заперечень, крім того, що ПР захопила не лише Донецьк, вона окупувала всю державу.

Олександр Солонько Олександр Солонько , Юрист, політичний аналітик, громадський активіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram