ГлавнаяБлогиБлог Олега Ляшка

Беру під контроль звернення чорнобильців до Європейського суду з прав людини

Чорнобильців продовжують годувати порожніми обіцянками про готовність виплатити у повному обсязі пенсії та інші грошові компенсації, які їм належать по Закону. У цьому немає нічого дивного, адже обіцянкам українського уряду вже давно ніхто не вірить.

Фото: Facebook Олега Ляшко

Саме тому у чорнобильців Луганську виникла ідея передати до Європейського суду з прав людини, штаб-квартира якого розташовується у Страсбурзі, позови, які мають зобов’язати українську владу відповідно до статті 54 «чорнобильського» закону виплатити учасникам ліквідації страшних наслідків катастрофи на Чорнобильській АЕС пенсії та інші грошові компенсації.

До Європейського суду вже передано близько 100 заяв. І це – лише початок.

У цьому зв’язку я висуваю пропозицію: чорнобильці з усіх куточків України мають підготувати відповідні позови до Європейського суду з прав людини. Після того, як суд отримає тисячі звернень від чорнобильців з проханням задовольнити їх законні пенсійні вимоги, я у статусі народного депутата України звернуся до Європейського суду з проханням об’єднати усі позови в одну справу під назвою «Чорнобильці проти Уряду України» та надати їй пріоритетного значення.

Це й буде конкретний внесок Радикальної партії у захист прав чорнобильців.

Олег Ляшко Олег Ляшко , Народний депутат України, лідер Радикальної партії
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram