ГлавнаяБлогиБлог Олега Костюшко

Ніхто крім тебе в цьому не винен

З деяких пір для себе зрозумів, що ніхто не має права вимагати від інших більше, ніж вимагає від себе. Якщо керуватися цією думкою, стаєш мудрішим та більш терплячим до людей і обставин.

Фото: Макс Левин

Стосовно Євромайдану, влади та ситуації, що склалася, хотів би зауважити, що кожен з нас, абсолютно кожен українець доклав до цього руку. Це ми з вами вибрали спочатку Ющенка, потім Януковича і разом з ним “триголового змія”в опозицію.

Нам було ліньки серед тисяч людей, які балотуються, розгледіти нормальних, притомних. І саме ми привели цих потвор до влади. Ми з Вами абсолютно толерантно ставимось щодня до хабарів, і навіть якщо самі не беремо і не даємо, то знаємо, що таке відбувається поруч. Ми до цього байдужі, і своєю байдужістю ми робимо сильною цю владу.

Саме ми сплачуємо або отримуємо зарплатню в конвертах, саме ми закриваємо очі, коли крадуть з бюджету. Саме ми лінуємося викидати сміття, розсортувавши його на 2 фракції. Ми навіть не зливаємо за собою воду в туалеті.

І ми такі, які ми є. Хочемо іншу владу і хочемо в Європу. Але якщо ми не змінимось, то абсолютно нічого не зміниться. Замість Януковича вертикаль хабарництва очолить хтось від 3-голового змія. Або ще хтось з системи.

І продовжить робити все те, тільки “по-європейськи” толерантно.

Треба починати з себе і вже потім чогось вимагати від влади та рухатись в Європу.

Коли ми опиняємось в Європі, зразу з трапа літака, або перетнувши кордон на авто, ми миттєво поводимо себе як європейці, поважаємо поліцію, навіть не думаючи їй дати хабара.

Майже за висоцьким, “и плюю только в урни я”.

Ми всі наче елементи однієї системи, і ми маємо творити Європу та іншу владу у себе в душі, в своїй сім'ї, в своєму місті.

І коли нас буде більшість, процес стане незворотнім, все навколо зміниться. Ніхто не має права вимагати від інших, навіть від політиків, більше, ніж від самих себе.

Олег Костюшко Олег Костюшко , ​Голова Благодійного та екологічного фонду, підприємець
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram