Наша свобода - не ваша «Свобода»

Вчора, у м. Києві на бульварі Шевченка біля 18:00 невідомі особи вчинили акт вандалізму, а саме - зруйнували пам’ятник Володимиру Леніну. Згодом народний депутат від ВО «Свобода» Андрій Іллєнко виніс уламок постаменту на сцену нашого з вами Євромайдану, щоб привселюдно засвідчити факт цієї ганебної події. Після інциденту ВО «Свобода» в особі депутата ВРУ Ігоря Мірошниченка взяла відповідальність за знесення пам’ятника на себе.

Фото: Макс Левин

Прикро констатувати, але сцена нашого з Вами Євромайдану, який з самого початку заявив про бажання відстоювати європейські права і свободи, перетворилась на агітаційну трибуну ВО «Свобода». По суті мене, моїх близьких, рідних людей нахабно позбавили права вибору. Склалась ситуація, яка відкидає найменшу можливість відстояти бажання жити у цивілізованій країні мирним шляхом. У такому випадку наші щирі патріоти з ВО «Свобода» і є істинними провокаторами, а надто розкольниками Євромайдану. Усіма силами підштовхуючи злочинну владу до силового сценарію над мирними мітингувальниками, свободівці впевненено грають на руку антиукраїнським силам. Намаганням зманіпулювати «національними» почуттями, які і без того в Україні здобули форму архаїчних уявлень про людські відносини у сучасному світі, «Свобода» упевнено крокує на зустріч своїм 20-25% на майбутніх парламенських виборах до ВРУ. Ще вчора зі сцени Євромайдану можна було чути надемоційну, пусту, наповнену ненавистю, популістську промову лідера партї Тягнибока, який жодного слова не згадав про український народ, натомість дуже часто використовував слова «нація».

Толерування окупації «Свободою» нашого з вами права не тільки на мирний протест, але і на відстоювання справжніх європейський цінностей, що ототожнюються «щирими патріотами» з національними чеснотами безумовно є актом знецінення і глумливого поводження у першу чергу над гідністю людини. Не останню роль у цьому відіграє практичне втілення агресивної і ксенофобської ідеології, яке втілюється не лише в промовах лідерів партії, але і в сформованому проідеологічному фольклорі. Так, чого лише вартий репертуар співака і за сумісництвом депутата Львівської обласної ради Теодора Кукуридзи, зокрема пісня «Поклонись, Україні, Росіє у ноги», яка безумовно розпалює міжнаціональну ворожнечу як в середині країни, так і за її межами. Чого вартий один з куплетів пісні.

Ти не можеш надалі підступно мовчати

І вести себе так ніби ти не робила нам зла.

Тоді знай, що я буду тебе проклинати

І просити у Бога, щоб тебе вкрила вічна імла.

Фото: teodor.com.ua

Воно може й не виглядало б так загрозливо, колись і російських художник Біляєв-Гінтовт отримав премію Кандинського за подібну продукцію, однак ніколи не слід забувати, що Кукурудза є депутатом обласної ради, а отже, представником європейських цінностей європейського суспільства задекларованого ораторами від партії «Свобода» зі сцени Євромайдану. Мовчу про пісню Кукурудзи під назвою «Паланка Ющенка», тут знову Європа трактована співаком з позиції «зажуреної України, де у кузні куються підкови майбутніх козацьких коней». Зате приспів дуже обнадійливий:

Паланка Ющенка збирає друзів знов,

Вкраїнська гордість запалює любов.

І тут віків гостинно щиро всіх віта,

На славу Божу, і на многії літа.

Важко уявити, але інший “свободівець” і за сумісництвом викладач Львівської академії мистецтв Ярослав Кравченко називає це «гарними мелодійними піснями, гарними текстами» і такими, що мають право лунати у стінах філармоній країни.

Не торкаючись питання людоненависницьких гасел, на кшталт «Смерть ворогам», або «Україна понад усе», закликаю усіх українців об’єднатися довкола європейських цінностей (читай, здорового глузду) хоча б заради того, аби не допустити майбутньої агресії щодо ваших рідних та близьких, небезпека на що чатує як в кабінетах Банкової, так і в штабах ВО «Свобода».

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram