ГлавнаяБлогиБлог Марка Мельника

Диверсія ліберальної Європи

Сьогодні був на зустрічі Політичного клубу у червоному корпусі КНУ імені Тараса Шевченка. З'ясував цікаву, проте прикру річ: велика частина соціально активного студентства не відчуває жодного пригнічення від того, що Україна на геополітичній арені розглядається лише як об'єкт, сфера впливу чи буферна (сіра) зона у питанні безпеки інших країн.

Ідея відновлення ядерного статусу, повернення собі Українцями геополітичної суб'єктності та утворення на осі нашої країни геополітичного союзу Міжмор'я (Інтермаріуму) як і в принципі ідея відновлення міжнародної потужності України цими молодими людьми сприймається ледь не зі сміхом.

Центральною фігурою заходу був Андреас Умланд, який окрім приписування собі концепції Міжмор'я, як геополітичного союзу, ще й критикував її, пропонуючи більш «реальні» перспективи: укласти угоду з США про захист і співробітництво або стати неформальним членом НАТО, щоб нікого не дратувати повноцінним членством і користуватись формальними гарантіями безпеки і захисту.

Проте апологет ліберальної Європи замовчував реальну небезпеку зміни політичної верхівки у США на відверто проросійську і вже існуючі «мінські домовленості», які нам нав'язала посередництвом проросійських еліт Німеччини і Франції ― хто? Звісно ж, Москва. Таким чином асоційоване членство у ЄС, неформальне членство у НАТО чи якісь безпекові угоди з США за прецедентом південної Кореї ― повна маячня, развод для лохів на геополітичному рівні.

Умланд запевняє, а студенти вірять, що Українські політичні еліти не здатні оформити концепцію Інтермаріуму і утворити потужний геополітичний союз, відновивши ядерний статус і ставши стовпом безпеки у світі.

Та Андреас Умланд є відомим «експертом» з ультраправих та націоналістичних рухів Європи, зокрема східної і чудово знає, що націоналісти в Україні є потужною та якісною політично вагомою силою, яка вже оформила концепцію Міжмор'я, як альтернативу ЄС, що розвалюється і потопає в економічних та міграційних проблемах. Більше того, Українські націоналісти вже презентували цю концепцію на міжнародному рівні на форумі «Інтермаріум: геополітична альтернатива для східної Європи», у якій взяли участь дипломати з багатьох Європейських країн і реально зацікавились цією ідеєю.

Очевидно, що ліберально-європейський лобіст Умланд відчайдушно намагається завадити розвитку конструктивних проектів Українських націоналістів, а відтак ― розвитку і відновленню сил всієї України.

Марко Мельник Марко Мельник , Військовий журналіст
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram