ГлавнаяБлоги

Про інтерв'ю Порошенка телеканалу 1+1

Днями відбулося друге на цьому тижні телеінтерв'ю Петра Порошенка, цього разу телеканалу 1+1.

Фото: president.gov.ua

Сподіваюсь, що він справді зрозумів голод українських громадян до пояснення подій від першої особи. З незручними (в певній мірі) запитаннями, з «неподобострастними» кореспондентами. Журналіст Алла Мазур навіть декілька разів перебивала Президента, не давши йому завершити думку. Саме гострі і конфліктні запитання підвищують довіру українців, а її так не вистачає всій нашій владі.Одне з неприємних питань - про російську фабрику «Рошен». Порошенко пояснив для громадян умови договору з Rotshield, що не має права ані втручатися в продаж, ані можливості прискорити цю очікувану ним подію.

Цікавим було визнання Гаранта, чому іноземці нам не давали зброю. Він описав ситуацію річної давнини: “Часто-густо підтверджувалось, що 50% армії – агенти ФСБ, і ще половина – корупціонери”. Але, мовляв, наразі ситуація змінилась - як тільки агресор порушить Мінські умови, ми тут же отримаємо всі можливі види зброї.

Було й про економіку. Зокрема, про проблеми знецінення гривні. Знову пояснив, що 1) Економічна криза і 2) В умовах війни жодна країна не може фінансувати видатки без друкарського станка Нацбанку. Але, як повідомив Петро Олексійович, він все розрулив, викликавши на розмову Гонтареву, Яресько і Яценюка. І ось результат – “сьогодні прийде 5 млрд доларів і ми впевнено можемо дивитись у майбутнє”.

При цьому Порошенко забрав собі особисто всі лаври переговорника по кредиту МВФ і інших міжнародних кредитах, мовляв, це його домовленості з Крістін Лагард та керівництвом країн-партнерів.

Різануло слух висловлення Петра Порошенка про фракцію “Блок ПП” - “Моя фракція”. Мені не сподобалося.

Президент приділив увагу і корупції, коли заявив, що йому відомі факти корупції на найвищому рівні у виконавчій і судовій владі. Тому будуть подання Генпрокуратури про зняття недоторканості з деяких нардепів. А от сам правоохоронний орган вже білий та пухнастий, адже цитата: “Генпрокуратура вже не джерело корупції, а працюватиме з ФБР, бо ФБР повірило цій команді”.

Коли ПП говорив про корупцію, він не на жарт завівся. Вираз жорсткий, твердий, обурений. Аналогічні емоції були на обличчі Президента, коли він говорив про війну на Сході України.

З недоліків виступу я би ще відзначив відсутність чітких планів та завдань, які Петро Порошенко ставить перед собою на найближчий час. І пояснень, чому саме такі дії потрібні для країни.

Моє загальне враження від інтерв’ю – позитивне. Якщо серія виступів Президента буде продовжуватися і такі програми стануть регулярними (наприклад, щотижневими), Порошенко зможе підняти рівень довіри до влади. А довіра ой як необхідна на шляху непростих реформ!

Тарас Козак Тарас Козак , президент iнвестгрупи УНІВЕР
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram