ГлавнаяБлогиБлог Ігоря Ткачука

До дій Путіна треба бути готовими, гарантій його адекватності не береться дати ніхто

Президент РФ Володимир Путін заявив, що він віддав наказ сформувати потужну військову групу в Криму. Це означає, що Путін вкотре демонструє зневагу до міжнародних договорів та суверенітету України.

Фото: Макс Левин

Усе це, разом з повідомленнями про перетин повітряного простору країн НАТО російськими стратегічними бомбардувальниками, вторгненням підводних човнів РФ у виключні економічні зони країн Балтії, викликає не аби яке занепокоєння. Можна говорити, що Путін готується до чергової авантюри.

Тому, Європа, США і Україна повинні бути готовими до будь яких дій російського президента.

Цікаву думку про Путіна висловив секретар НАТО Яап де Хооп Схеффер. Він сказав, що ніхто не може дати гарантій адекватності Путіна. Його думку підтвердили у резолюції засідання Парламентської асамблеї країн НАТО.

Втручання Росії є головною причиною того, що на сході і півдні України триває збройний конфлікт і гуманітарна криза. Про це написано в ухваленій у понеділок у Гаазі резолюції 60-ї щорічної сесії Парламентської асамблеї НАТО про підтримку суверенітету і демократії України.

«Пряме, а також приховане втручання Росії, включаючи перекидання військ в уніформі без розпізнавальних знаків на територію України, є головною причиною продовження збройного конфлікту і гуманітарної кризи на півдні і сході України», - заявили парламентарії країн НАТО.

Члени асамблеї закликали свої уряди продовжувати санкції, доки Росія не покаже свою волю дотримуватися міжнародного права і норм, скасує незаконне приєднання Криму, відмовиться від інших претензій до України та поводитиметься як відповідальний і нейтральний учасник у просуванні мирного врегулювання конфлікту.

Однак Україна повинна бути готовою до будь-якого повороту подій, не виключаючи навіть самі невтішні прогнози.

Як відомо, протягом останніх тижнів Росія скупчує на кордонах з нашою державою свої війська, як сухопутні, так і авіацію. Стосовно цього у суспільстві розгорнулася жвава дискусія на тему, чого чекати найближчим часом від сусіда-агресора.

Хоча, за висновками експертів, цей маневр швидше нагадує залякування, ніж реальну загрозу, однак не можна виключати імовірності відкритого та масштабного наступу з боку Росії. Українська армія повинна бути готова дати окупантам серйозну відсіч.

А світова спільнота повинна зробити все від неї залежне, аби підтримати Україну та її армію у цьому кривавому протистоянні. Адже прямий російський військовий вхід на територію України буде означати не лише війну між двома країнами, але і перехід конфлікту на більш глибокий глобальний рівень.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram