ГлавнаяБлогиБлог Ігоря Ткачука

Новий парламент – новий шанс для України

Дострокові вибори до Верховної Ради - одна з ключових складових люстрації влади. Саме це дасть новий імпульс розвитку України.

Фото: Александр Ратушняк

Новий парламент має бути якісно іншим, в ньому працюватимуть люди, які насправді відстоюють інтереси України, а не тільки заявляють про це. Вже ясно, що до Верховної Ради прийде більше проукраїнських політиків, яким люди вже дали кредит довіри. Головне завдання дострокових виборів - повне перезавантаження влади, що відбудеться зі створенням першої в історії України дійсно державницької, відповідальної і професійної коаліції.

Демократичні сили, які боролись за те, щоб Україна стала справді європейською країною, створять більшість у парламенті вже найближчим часом. Інакше не було сенсу проводити вибори.

Доленосний шанс Україна отримала вперше за свою історію, позбавившись фракцій КПУ і ПР у Верховній Раді. Комуністів у парламенті вже не буде цю каденцію точно, а чисельність фракції так званого «Опозиційного блоку», за вивіскою якого ховаються колишні «регіонали», не дозволить їм суттєво впливати на ухвалення рішень у новій Верховній Раді.

Це дуже важливо, бо вперше у парламенті вплив прокремлівських сил буде мінімальним. «Опозиційний блок» в Верховній Раді буде близько 20 депутатів-списочників і ще стільки ж мажоритарників. Навіть сорок депутатів не зможуть деструктивно впливати на роботу парламенту. Але це не применшує необхідності консолідації усіх здорових, державницьких політичних сил. Це єдина умова розвитку України.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram