Продовження роботи Київради після 2 червня – це узурпація влади

Нещодавня заява секретаря Київради Галини Гереги є не чим іншим, як черговою комбінацією, придуманою задля створення видимості легітимності своєї діяльності після 2 червня. Як відомо, вона відмовилась закрити сесію міської ради і заявила, що Київрада буде працювати до рішення Верховної Ради чи до роз’яснення ситуації Конституційним судом.

Фото: kmv.gov.ua

Такі заяви несуть в собі пряму загрозу столиці – нелегітимна Київрада працювати не може, адже, зрозуміло, що всі її ухвалені рішення будуть незаконними. Чим загрожує нелегітимна рада пересічним киянам? А тим, що не буде забезпечений нормальний розвиток міста, під сумнів підпадуть надходження інвестицій та розвиток бізнесу. Жодний адекватний бізнесмен не вкладатиме гроші у проекти, що базуються на незаконних рішеннях. Окрім цього, правова невизначеність статусу Київради створює можливості для ухвалення корупційних рішень – незаконного виділення землі, «дерибану» комунальної власності.

Маніакальне намагання у будь-який спосіб перенести вибори до Київради красномовно підтверджує - Партія регіонів остаточно втратила Київ, тому вона й нищить місцеве самоврядування у столиці.

Продовження повноважень Київради всупереч Конституції закладає у державний механізм бомбу сповільненої дії – за тим же принципом на невизначений строк можуть бути продовжені повноваження будь-якого органу, будь-якої посадової особи. І це є знову ж таки узурпацією влади та обмеженням основоположного права громадян України на безпосереднє здійснення своєї влади. Це грубе порушення статей 5 і 19 Конституції України, і це – злочин, в якому бере участь організована злочинна група.

Партія «УДАР» наполягає, що прострочена Київрада втрачає свої повноваження і легітимність після 2 червня. Верховна Рада України зобов’язана призначити чергові вибори до Київради.

Яким би не було рішення Конституційного Суду, воно не може змінити Конституції України. А вона чітко і однозначно говорить, що депутати обираються на 5 років. Будь-яке інше тлумачення ст.141 – це свідома і безсоромна брехня.

Партія «УДАР» вже попереджала про намір заблокувати роботу нелегітимної Київради після 2 червня, тож при необхідності виконаємо свої обіцянки і доведемо, що ми чітко дотримуємося принципів верховенства права і не дозволимо нікому плювати на закон.

Ігор Ткачук Ігор Ткачук , Депутат Вінницької міськради, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram