ГлавнаяБлогиБлог Игоря Хохича

Головна вимога до держбюджету – повернення реальних соцстандартів

Сьогодні у Верховній Раді буде розглядатись проекту Державного бюджету.

Фото: Виталий Головин/delo.ua

Сьогодні є три вимоги до депутатів:

1. Прийняти реальний прожитковий мінімум

Прожитковий мінімум в наступному році повинен бути не менше ніж 3000 грн. Це мінімально необхідний рівень, якій дозволить простим людям звести кінці з кінцями.

2. Повернути соціальний захист сімей з дітьми

Розмір допомоги при народженні дитини зараз є фіксованим (41 280 грн). Він не залежить від прожиткового мінімуму та від кількості дітей сім’ї, не підлягає індексації.

Крім того, з 1 липня 2014 року такий вид допомоги, як допомога по догляду за дитиною до 3-х років, взагалі не виплачується. А нова методика розрахунку допомоги одиноким матерям призвела до зниження її розмірів.

3. Забезпечити фінансування з держбюджету закладів освіти та медицини

Депутати не повинні допустити прийняття законопроекту№ 5131 (поданий КабМіном), який пропонує перекласти на місцеві бюджети обов’язок з утримання закладів освіти та медицини, оплату праці технічного персоналу шкіл та лікарень, фінансування санаторних установ, а також обов’язок із фінансування пільг.

Доходи місцевих бюджетів просто не витримають такого навантаження. І це призведе до закриття переважної більшості цих закладів по всій Україні.

P.S.: Насправді, розмір цих коштів на відновлення реальних соцстандартів не є значним для Держбюджету… Головне – політична воля підтримати дітей та простих громадян!

Игорь Хохич Игорь Хохич , Глава ГС "Люди справи"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram