ГлавнаяБлогиБлог Геннадія Ткачука

Азаров має вибачитися перед українськими виробниками

Прем'єр-міністр України Микола Азаров вважає, що митні проблеми з поставками українських товарів до Росії сталися через те, що українські підприємства не відреагували на попередження російської митниці про можливу зміну режиму, а також через недостатній рівень співпраці митниць обох країн.

Але чому ж тоді центральні органи виконавчої влади, Міністерство економічної політики і торгівлі, Міндоходів не дали роз’яснення, як треба було реагувати? Чому Кабмін не попередив подібної ситуації, а сам дізнався про затримання експорту ледь не з преси? Своєю заявою Микола Азаров створює для України незрозумілу ситуацію перед світовим співтовариством.

У той час, як ЄС офіційно заявляє про безпідставність обмеження російською стороною експорту українських товарів, прем’єр-міністр України стверджує, що вина за простої на кордоні, за те, що всі товари російська митниця вимагає розвантажувати, - на українських виробниках.

За переконанням Азарова, українські експортери самі винні у розв’язаній проти них війні.

Подібні заяви свідчать про те, що уряд України в особі його глави не здатний адекватно захищати економічні національні інтереси.

У ситуації, коли російська сторона адміністративним способом зупинила український експорт, покладати за це вину на українських експортерів – означає ставитися з неповагою до своєї держави, не поважати сумлінних українських виробників, які приносять доходи в бюджет.

Я вважаю, що Микола Азаров повинен вибачитися перед українськими виробниками.

Геннадій Ткачук Геннадій Ткачук , Народний депутат України, "УДАР"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram