ГлавнаяБлогиБлог Дениса Москаля

У парку на Троєщині буде туалет-кафе?

Столичні чиновники планують перетворити громадську вбиральню у парку «Молодіжний» на Троєщині на кафе. Як це не парадоксально звучить, але саме такі наміри відображені у порядку денному засідання постійно діючої конкурсної комісії по залученню інвесторів до фінансування будівництва, реконструкції, реставрації тощо об’єктів житлового та нежитлового призначення, незавершеного будівництва, інженерно-транспортної інфраструктури міста Києва, запланованого на 16 червня.

Фото: Ольга Кутишенко

Так у порядку денному засідання комісії значиться пункт про включення до переліку об’єктів, які потребують залучення інвестицій, такого проекту: «Реконструкція громадської вбиральні стаціонарного типу з надбудовою (добудовою) об’єкта громадського призначення на просп. Володимира Маяковського, 58 у Деснянському районі».

Схоже, на вбиральню, розташовану на території парку «Молодіжний» уже хтось поклав око. І замість того, щоб забезпечити нормальне функціонування і належний санітарний стан громадського туалету в парку, чиновники пропонують перетворити його на інший, більш прибутковий заклад. Певно, хтось вважає недбальством, що цілих 196 кв.м у парку пустують. Більше того, формулювання «з надбудовою (добудовою)», використане у назві інвестиційного проекту, взагалі ров’язує руки потенційному інвестору і не обмежує його площею існуючої споруди. Це фактично дозволить будівництво у парку.

Пікантності ситуації додає те, що чиновники різних структурних підрозділів мають різне бачення щодо подальшого використання будівлі туалету. Якщо в інформаційній картці інвестиційного об’єкту йдеться про заклад торгівлі (автономний магазин, мікрорайонний торговий центр), то Департамент містобудування та архітектури наполягає на створенні кафе. Більше того, у детальному плані території, що тільки розробляється, уже передбачено розташування кафе на місці поки існуючої громадської вбиральні.

Чиновники чомусь вважають, що мешканцям Троєщини конче необхідне чергове кафе чи торговий центр, а ось громадська вбиральня у парку площею понад 9 га – ні.

До слова, це не перша історія з перетворенням громадського туалету на заклад харчування. Так, у 2012 році замість громадського туалету створили кафе на Русанівській набережній, а у скверику біля костелу ресторан замість вбиральні функціонує вже понад 10 років.

Цікаво, чиновники обрали формулювання «реконструкція громадської вбиральні стаціонарного типу з надбудовою (добудовою) об’єкта громадського призначення» для окозамилювання, щоб переконувати невдоволених громадян нібито туалет просто реконструюють, чи дійсно вважають, що нормально функціонуватиме заклад з громадським туалетом на першому поверсі і кафе – на другому?

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram