ГлавнаяБлогиБлог Дениса Москаля

Ми його втрачаємо…

Через відсутність чітко встановленої Верховною Радою України межі м. Києва, через безкарність злочинних дій посадових осіб селища Коцюбинське, через абсурдні і протизаконні рішення судів, Київ втрачає свої території. Поступово ми втрачаємо Київ.

Фото: Макс Левин

Майже 4 тис. га Біличанського лісу хоче привласнити Коцюбинське. На 12 га того ж таки столичного Біличанського лісу роздає дозволи на будівництво Гостомель. З легкої руки посадових осіб Гостомельської селищної ради у лісі зводять уже п’ятий будинок. І, схоже, це тільки початок. Міліція від цієї ситуації самоусунулась. Прокуратура оскаржує в суді протиправні рішення Гостомельської селищної ради про відчуження київської землі. Та враховуючи, що всі ці справи переадресовуються до Ірпінського суду Київської області, сподіватись на справедливість Феміди не доводиться.

З іншого боку, ще на більш, ніж 150 га столичної землі «накинуло оком» селище Козин. Це київський острів Ольгин, який згідно з рішенням Київської міської ради, з  1999 року входить до території заказника «Острови Ольгин та Козачий». Незважаючи на це, Козинська селищна рада відводила різним юридичним особам не менше сотні гектарів заплавних земель р. Дніпро.

А потім взагалі столичний острів Ольгин «перенесли» в Козин. Так, Київська обласна рада включила – ще раз підкреслю – київський острів до складу обласного заказника «Заплавний», який знаходиться в адміністративних межах селища Козин.

Здавалося б, нічого поганого в оголошенні острова об’єктом природно-заповідного фонду немає. Якби не декілька але. По-перше, острів Ольгин ще з 1999 року є заказником відповідно до рішення Київради. А по-друге, цей острів входить до території Києва, а не Київської області. То чому обласна рада розпоряджається територією столиці? Фактично область привласнює собі київські землі. Далі знову ж таки обласна рада приймає рішення не просто залишити київський острів у складі свого заказника, а ще й у користуванні ТОВ «Трипільське підприємство «Пролетарська правда».

Фактично відбулось рейдерське захоплення столичного острова Ольгин. Київська область не лише «перемістила» київський острів у межі селища Козин, а ще й визначила землекористувачем острова Ольгин якусь приватну компанію.

При цьому, у Державному управління охорони навколишнього природного середовища у Київській області дивним чином … не збереглись подання, на основі яких Київська обласна рада включала столичний острів до обласного заказника.

Шляхом таких маніпуляцій зі створенням і зміною меж заказника Київська область не тільки «перемістила» острів Ольгин з Києва до Козина, а ще й вирішила залишити острів у користування якоїсь приватної структури.

Нагадаю, що зміна меж Києва відповідно до Конституції України є виключною компетенцією Верховної Ради.

І Київ має терміново подати усі документи, необхідні для затвердження меж столиці, до Верховної Ради. Я звернувся до керівництва міста з проханням якомога швидше розробити проект землеустрою щодо встановлення меж м. Києва. Зволікати з цим не можна. Адже кожен день затримки може коштувати Києву втрати сотень гектарів своєї території.

Денис Москаль Денис Москаль , Депутат Київської міської ради
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram