Мелитополь. Кража бюджетных средств, выделенных на жилье

LB.ua получил документы от граждан Украины из города Мелитополя. Бывшие военнослужащие стоят в очереди на жилье и не могут получить выделенные и даже уже закрепленные за ними квартиры.

Прем’єр-міністру України Азарову Миколі Яновичу

Маркевича Геннадія Ігоровича, прож. по вул.

Миру,1 м. Мелітополя, Пушнікова Андрія

Георгійовича, Грищенка Степана Федоровича

та інших звільнених у запас або у відставку

військовослужбовців, перебуваючих у черзі

на отримання житла у Мелітопольському

міськвиконкомі, які з початку 2005 року не

можуть отримати виділені їм і вже навіть

закріплені за ними квартири у будинку № 15

по проспекту 50-річчя Перемоги міста через

зловживання влади при використанні 5 718 624

грн. цільових бюджетних коштів, виділених для

добудови 58 квартир на виконання Програми

забезпечення житлом звільнених військово-

службовців, затвердженої постановою Кабінету

Міністрів України від 29.01.1999 року

№ 114 , ще у четвертому кварталі 2004 року

Скарга

Ви звертаєтеся до підприємців по допомогу у боротьбі з корупцією у податкових та митних органах і просите повідомляти про нові її факти та не боятися переслідувань.

А ми з 2005 року домагаємося вирішення житлової проблеми, яка створена саме корумпованими чиновниками і не можемо дочекатися її вирішення. З проханням по допомогу ми десять разів зверталися і персонально до Вас, але поки що нічого не міняється. Лише міська влада разом з облдерж- адміністрацією починає нас лякати тим, що списки розподілу житла вона перегляне.

Справа полягає в тому, що у 2004 році, коли В.Янукович був Прем’єр-міністром, а Ви - віце-Прем’єром у його уряді, для виконання завдань Програми забезпечення житлом звільнених військовослужбовців було виділено з Держбюджету 100 млн. цільових бюджетних коштів.

З них 5,7 млн. грн. були призначені для добудови у Мелітополі 58 квартир для нас

Їх отримав Національний координаційний центр адаптації звільнених військовослужбовців, який був центральним органом виконавчої влади із спеціальним статусом, діяльність якого направлялася і координувалася Кабінетом Міністрів України. Тобто, суто цивільною установою, до якої Міністерство оборони України не мало ніяких відношень.

За даними ревізій діяльності Національного координаційного центру Головним Контрольно-Ревізійним Управлінням у 2006 році, ці кошти були свідомо і організовано викрадені. Тому і до Меліто- поля на завершення будівництва квартир цільові бюджетні кошти також не надійшли.

Але 29.04.05. посадовим особами Національного координаційного центру, Держвного підприємства «Укрконверсбуд», ТОВ «ВО «Металресурс» та тодішнім міським головою Мелітополя В.Єфименком був складений, підписаний і завірений відповідними печатками акт № 01 приймання-передачі ніби-то готових квартир Мелітопольському міськвиконкому для їх подальшого заселення.

Списки розподілу житлової площі у двох насправді так і не добудованих під’їздах зазначеного будинку був складений міськвиконкомом і затверджений директором Державного департаменту адаптації звільнених військовослужбовців МО України, що був створений замість НКЦ.

Окрім цього були складені, підписані і завірені печатками акт закріплення квартир за нами і акти приймання виконаних робіт, які насправді не виконувалися.

Завдяки цим актам цільові бюджетні кошти були списані, як використані за призначенням.

Провівши через бездіяльність прокуратури власне розслідування справи, ми зібрали доказову базу того, що цільові бюджетні кошти, виділені на добудову квартир для нас, викрадені.

Фактично ми розкрили схему того, як під прикриттям Програми забезпечення житлом звільнених військовослужбовців свідомо, сплановано викрадалися бюджетні кошти у масштабі усієї держави.

Ми відшукали інформацію про те, що з вересня по грудень 2004 року ДП «Укрконверсбуд» замовило будівництво 943 квартир у різних містах України. І якщо всюди виділені бюджетні кошти були використані так само, як і у нас, то про масштаби оборудки можна лише здогадуватися. А наш випадок є доказом того, що виконувати Програму забезпечення житлом звільнених військовослуж- бовців ніхто навіть не збирався.

Судячи із звітів Колегії Рахункової Палати України за 2004-2006 роки, наш випадок далеко не поодинокий і за актами приймання-передачі, без актів державних комісій, розкрадалося житло для військовослужбовців по всій країні

Але ми єдині, хто зміг об’єднатися і гуртом стати на захист своїх прав, гарантованих Конституцією і чинним законодавством України.

А це означає, що за нами – величезна армія обдурених і обікраних колишніх військовослужбовців, яких держава разом із сім’ями кинула напризволяще. Більшість із них через це так і не змогла повноцінно адаптуватися до нових умов життя і забезпечити гідні умови життя своїм дітям.

В цей же час колишній голова НКЦ О.Шикалов, тобто той, чиї підписи стоять і під атом прийман-ня-передачі квартир, і під актом закріплення їх за нами, спокійно працює заступником голови Державного комітету у справах ветеранів і також займається розподілом житла.

За минулий час ми кілька разів зверталися і до міністра фінансів, і безпосередньо до голови Головного контрольно-ревізійного управління України. Проте його посадові особи лише констатують факт виділення коштів і того, що квартири не добудовані, а перевіряти як саме були використані цільові бюджетні кошти у 2004 році, не збираються.

Хоча у листі начальника УДСБЗ УМВС України в Запорізькій області М. Клітки від 24.04. 2008 р. № 5/кол-104 чітко визначено, що ТОВ «ВО «Металресурс» було прикриттям для викрадення цільових. бюджетних коштів.

Окрім цього, директор Контрольно-ревізійного департаменту Міністерства оборони України В.Ільченко у листі від 03.06.2008р. № 234/1069 повідомляє наступне: «Також ТОВ «Металресурс» не було укладено з ДП «Укрконверсбуд» договір застави (іпотеки) або інше забезпечення виконання своїх зобов’язань за цим Договором.

В порушення п. 24 «Порядку державного фінансування капітального будівництва», затвердженого постановою КМУ від 27 грудня 2001 року № 1764 ( відповідальність за цільове використання державних капітальних вкладень та своєчасне повернення кредитів несуть головні розпорядники коштів державного бюджету, замовники згідно з законодавством) ніяких мір з боку колишнього керівника ДП «Укрконверсбуд» О.Нерубащенка по отриманню квартир не приймалося, тому як вони були передані виконавчому комітету Мелітопольської міської ради для подальшого заселення, (невідомо)».

Інакше кажучи, це була свідома, заздалегідь спланована оборудка по викраденню цільових бюджетних коштів у величезних розмірах. При чому заплановано було й те, що ніхто за це нести відповідальності не буде.

І нам не зрозуміло, чому Ви не реагуєте на наші звернення. Чи Вам потрібні лише нові факти?

18 травня 2011 року.

Колишні військовослужбовці.

Коррупция-СТОП! Коррупция-СТОП! , Факты. Запросы. Документы
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram