ГлавнаяБлогиБлог Андрія Мамалиги

Шулєри в мантіях (хроніка справи Краснова)

Без сумніву, Станіслав Краснов став жертвою «суддівського свавілля».

Судове засідання, що почалося 21 квітня та закінчилося 26 квітня 2016 року не на користь Станіслава. Натомість алгоритм дій суддів «як дві краплі» схожий на дії 18- 21 березня поточного року, коли судді Слободянюк, Бугель під «волання» Малиновської так саме «в ручному» режимі в порушення ст.35 КПКУ (автоматизований розподіл справ) винесли рішення про взяття під варту Станіслава Краснова.

Фото: Валерія Клапоушенко

В квітні, як і в березні, «свавілля» почалося з феєричного самовідводу Валентини Малиновської, яка забула залучити для цього безоплатного адвоката або повідомити захисників, участь яких є обов’язковою в силу ст.52 КПКУ. Тепер можна стверджувати, що дії Малиновської, є сплановані, для того, щоб «затягнути» розгляд справи Краснова у вихідні дні, коли за справу беруться «чергові» шулєри в мантіях. Минулого разу це була пара : Слободянюк-Бугель, цього разу Циктіч - Малиновська.

Розгляд клопотання, як і минулого разу, відбувалося в суботу без належного повідомлення захисників Станіслава Краснова, з використанням «державного» адвоката за призначенням. Правда цього разу ним виявився невіглас , який 150 аркушів тексту клопотання вивчив за п’ять хвилин!!!, тож Краснов від нього обґрунтовано відмовився та був змушений заявити відвід судді Циктіч.

З`явлення захисників Мельник, Сівакова та Мельник о 18.00 в судовому засіданні в суботу стала неочікованою для чергового судді, який був покликаний Циктичем розглянути заяву про його (Циктича) відвід.

Цим черговим шулером виявилися та сама Малиновська, яку напередодні в пятницю 22 квітня 2016 відвела від участі у справі Краснова суддя Мєлєшак !!!!

Так само, як Циктіч, призначений в неавтоматизованому порядку (порушення ст.35 КПКУ), Малиновська залишила обґрунтовану п.5 ст.75 КПКУ заяву про її відвід без розгляду, чим остаточно розвіяла сумніви, що судді Циктіч та Малиновська помилково ! порушують процесуальний закон що врегульовує автоматизований неупереджений розподіл судових справ між суддями іщо порушення такого пордяку є підставою для відводу (самовідводу) судді. Стало зрозумілор, що метою шулерів в мантіях є винесення замовного завідомого неправосудного судового рішення.

Подальші події не має сенсу описувати, оскільки це була нерівна боротьба «закону з беззаконням» «світла та пітьми», наслідком якої стало увязнення шулером Циктічем Станіслава Краснова до 24 червня 2016 року.

P.S. Збіги?

Судді Мєлєшак та Циктіч є недолюстрованими адептами режиму Януковича, а Олена Мєлєшак в березні 2014 року тікала до окупованого Криму і тепер вона судить кримських активістів.

Дії суддів Шевченківського суду у справі Краснова дуже схожі на дії суддів Печерського райсуду у справі Ігора Мосійчука та Дніпровського у справі Геннадія Корбана.

Андрій Мамалига Андрій Мамалига , Правозахисник, громадський діяч, адвокат
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram