В Ірпені завершується велике прибирання до Великодніх свят

Цього року ми не просто прибирали, а додали до процесу трохи адреналіну. Між собою на толоках змагалися депутати міської ради. Округи-переможці отримають у подарунок еко-майданчики для збору твердих побутових відходів.

Фото: Надано Володимиром Карплюком

За півтора місяці в Ірпені відбулося чотири загальноміських та десятки колективних толок. Прибрано багато вулиць і дворів, вивезено тонни сміття. Лише з одного сміттєзвалища в районі БКЗ вивезли 15 машин відходів. Оновлено 11 км дорожньої розмітки і 48 пішохідних переходів. Висаджено майже 15 тисяч квітів. І це ще далеко не все.Приємно, що цього року в Ірпені на толоки вийшли тисячі людей. Прибирали організовано і спонтанно. Хтось побачив оголошення у соцмережах, хтось почув керівника на роботі, а когось спонукало взятися за граблі сміття у сусідній лісовій смузі. Ініціаторами багатьох суботників стали депутати Ірпінської міської ради.

Останнє масштабне прибирання міста відбулося 22 квітня у рамках соціально-екологічної акції «Зробимо Україну чистою!». Це міжнародний проект, організатором якого виступає Всеукраїнська громадська організація «Let’s do it, Ukraine» – учасник всесвітнього руху «Let’s Do It, World!». До речі, одним із координаторів проекту є волонтерка з Ірпеня Олеся Коваль.

Центральною подією цієї акції став еко-фестиваль чистоти у міському парку Перемоги. Люди не лише працювали, а ще й визначали найкращих організаторів суботників серед ірпінських депутатів. Крім того, голосували за кращий двір і кращий благоустрій.

Переможцем став округ № 9 депутата Олександра Маркушина. Люди дуже активно і дружно вийшли на прибирання не лише своїх дворів, а й скверу Миру. Прибрали велике сміттєзвалище, відремонтували 12 під’їздів, установили 20 лавочок і 20 смітників, посадили 7 беріз, відремонтували та пофарбували 4 дитячих майданчика, облаштували 5 клумб і парковку для машин, завезли пісок і чорнозем.

Друге місце поділили округ № 5 Андрія Страховського та округ № 16 Ігоря Ковтуна. Третє місце – за округом № 18, депутат Ігор Оверко. Тепер на території кращих округів ми встановимо нові еко-майданчики для збору твердих побутових відходів: за І місце – три еко-майданчики, за ІІ місце – два, за ІІІ місце – один.

Я вдячний усім мешканцям Ірпеня, які знайшли у своєму графіку декілька годин, аби зробити рідне місто чистішим.

Але серед усіх колективів хочу один виділити: дитячо-юнацький клуб з елементами соціалізації дітей-інвалідів «Дивосвіт». Ми відкрили цей клуб минулого року і зробили перед ним зелений газон для ігор з дітьми. Поруч з газоном залишалася незадіяна територія. Працівники клубу вирішили впорядкувати її. Депутат міської ради Андрій Страховський привіз чорнозем, а педагоги разом з дітками та їхніми батьками розрівняли землю, посіяли траву, висадили дерева і квіти.

Я переконаний – місто стає красивим тоді, коли в ньому живуть красиві люди. Як у нас, в Ірпені.

Володимир Карплюк Володимир Карплюк , засновник Фонду відновлення Ірпеня
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram