Альтернативна Рада прийняла «Звернення до міжнародного співтовариства»

Наводимо текст Звернення:

«Звернення до міжнародного співтовариства

У зв’язку з систематичними порушеннями прав людини, організацією політичних репресій, повсюдним застосуванням вибіркового правосуддя, масовими переслідуваннями громадян України режимом Януковича Альтернативна Рада звертається до найвищого керівництва Сполучених Штатів Америки, Канади, Австралії та всіх країн Європи із закликом:

1) визнати у своїх країнах персонами нон-ґрата усіх вищих посадових осіб України;

2) заблокувати фінансові та банківські рахунки зазначених осіб;

3) перевірити походження грошей на усіх іноземних рахунках посадових осіб України та при виявленні порушень вжити до цих громадян заходи відповідно до міжнародного законодавства».

(Запропонували Боровик В.А., Кірш О.В. (за участі Гармаша П.В.). Запропоновано 09.03.2013, схвалено 13.3.2013 — за: 12, проти: 0.)

Довідково. До складу Альтернативної Ради включено кандидатів у народні депутати України, які на останніх парламентських виборах поступилися лише представникам/ставленикам партії влади (ПР, КПУ та ін., хто 13.12.12 голосував за Азарова) та при цьому набрали не менш ніж 19,4% (таким виявився мінімальний фактичний «прохідний бал» до ВР серед мажоритарників), тобто кожен із члені в Альтерради набрав не менше відсотків, ніж хоча б хтось із обраних кандидатів.

Альтеррада представляє в цілому близько 500 тисяч тих, хто проголосував на виборах (це більш, ніж голосувало за 11 партій, разом узяті, в 1,5 рази більше, ніж голосувало за партію «УВ» Королевської-Шевченка, в 2,2 рази — ніж за «Нашу Україну» минулого Президента, в 5,3 — ніж за соціалістів, в 10,4 — ніж за разом узяті «Громаду», УНА і Ліберальну партію).

Подають проекти, голосують і коментують виключно члени Альтерради.

Документ приймається, якщо за нього проголосували більш, ніж 50% від загального складу Ради (тобто від 23) — це хоча б 12 членів.

Раніше Альтеррада прийняла пропозиції і звернення:

  • стосовно невідкладних засобів щодо вдосконалення оподаткування;
  • про встановлення межі зниження золотовалютних резервів України;
  • щодо незмінності курсу на євроінтеграцію України;
  • щодо видобутку нетрадиційних вуглеводнів;
  • щодо проекту трудового кодексу;
  • щодо українського громадянства і вітчизняного спорту
Александр Кирш Александр Кирш , Экономист
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram