ГлавнаяБлогиБлог Всеволода Шаманича

Репортаж з пакетом на голові

Протистояння НАБУ та ГПУ від початку носило політичний характер. Саме тому обидві структури всіляко намагались грати на публіку : спочатку ГПУ гучним обшуком і звинуваченням у корупції однієї з працівниць НАБУ, а потім мітингом активістів з кола прихильників НАБУ під стінами ГПУ. Дії обох структур якоюсь мірою виглядають початком передвиборчої кампанії для ще не оголошених виборів.

Фото: Александр Рудоманов

Це насправді протистояння двох груп – групи Лещенка і людей Порошенка. ГПУ є каральним мечем і засобом впливу команди Президента – саме тому таким принциповим для БПП виявилось призначення на посаду генпрокурора саме Юрія Луценка, «своєї людини», а не якого-небудь чужого грузина-реформатора. Лещенко діями себе і своїх соратників яскраво окреслює хто виявиться його найбільш запеклим ворогом: команда Порошенка і наближені до неї люди.

Вже зараз актив порохоботських  груп атакує на фейсбуці вчорашній дійсно дещо наївний мітинг прихильників НАБУ з пакетами на голові. Лещенко прекрасно розуміє : потрібен перформанс, однак його імідж не дозволяє йому очолити марш молодиків у камуфляжі і балаклавах, саме тому його молодики просто з плакатами і пакетами на головах. Але справа в тому, що якість роботи людей з антикорупційних кіл політики дійсно стає низькою, адже ось-ось вивернуться чергові тонни компромату на Шабуніна і Лещенка, оскільки вони починають гру з вогнем. При цьому самі активісти можуть опиратися лише на купку фейсбук-активістів, та ще на американське посольство, яке не допоможе спецназом, але у разі чого прихистить і не більше.

Політична фаза гри для Лещенка може виявитись останньою – люди готові були лайкати його пости, але вони не готові вмирати за нього, і тим більше голосувати на виборах. Лещенко перестав втілювати порядність, а тепер намагається під маскою порядного політика пролізти з своєю партією у владу. Можливо, він дійсно цього заслужив, але навряд чи він осилить боротьбу з важковаговиками української політики, такими як БПП. У цих хлопців є і гроші, і час, і навіть ГПУ та СБУ під рукою – а ці хлопчики вже не фейсбук активісти з центру боротьби з корупцією, а реальні спеціалісти у боротьбі з такими як Лещенко і іншими любителями скандально пролізти у владу.

Всеволод Шаманич Всеволод Шаманич , Журналіст, співзасновник проекту "Українська мрія"
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram