ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Справа стоматолога: сім’я знову “в шоколаді”

Здійснилося! Довгоочікуване повернення стоматолога-хабарника Романа Свестуна на посаду головного лікаря Хмельницької обласної стоматологічної поліклініки, над яким ефективно попрацювали два суди Хмельниччини, відбулося дуже скромно, без звуків фанфар (більше читати тут: “Справа стоматолога: запах купюр творить дива?”. Голова обласної ради Микола Дерикот 27 листопада видав розпорядження, яким, посилаючись на рішення Хмельницького міськрайонного суду, поновив пана Свестуна на досить прибутковій посаді.

“Ви не переживайте, нікого виганяти не буду. Як раніше працювали, так і далі працюватимете. Ходять чутки, що я хочу приватизувати обласну стоматполіклініку. Так ось жодних реорганізацій, а тим більше приватизації, не буде. Ви ж розумієте, що це заклад комунальної власності… Я на вас не тримаю зла, бо знаю, що вас змушували давати свідчення”,— наче кіт Леопольд, Роман Свестун учора вів себе перед колективом, якого не бачив майже два роки. А потім (увага!) — здимів у відпустку на десять днів. Вочевидь вирішив сповна скористатися подарунком долі, вибравши невикористану відпустку за 2010-2011 роки. А відрядила на черговий відпочинок кохана дружина Наталія Свестун, яка паралельно очолює обласне управління охорони здоров’я.

До речі, останнім часом у медичному королівстві Хмельниччини так повелося, що словеса посадовець і хабар стали нерозлучними друзями. 11 січня 2011 року на хабарі взяли Романа Свестуна. Минуло трохи більше року і у липні 2012-го на чужих грошах ловлять першого заступника начальника управління охорони здоров’я облдержадміністрації Анатолія Козака (права рука пані Свестун — авт.). За даними прес-служби прокуратури області, він одержав хабар на загальну суму 300 доларів та 700 гривень від п'яти медичних працівників за сприяння у проходженні ними атестації. А Наталія Свестун на загал продовжує затягувати мелодію, що набила оскому, мовляв, у комунальних лікувальних закладах краю не беруть хабарів, у тому числі від пацієнтів (заява була озвучена на хмельницькому “33 каналі” 26 липня цього року — авт.).

Повертаючись до справи стоматолога, у колективі Хмельницької обласної стоматологічної поліклініки не вірять щирості Романа Свестуна і переконані, що систему поборів знову буде ввімкнено. “Насторожує те, що знову можуть збирати доноси і відновлять побори з лікарів, — коментує ситуацію голова профспілки стоматполіклініки, лікар-ортопед Віктор Коляско. — Раніше Свестун вимагав з працівника поліклініки по 500 доларів за місяць. Однак наші настрої залишаються оптимістичними — сподіваємося, що Верховний Суд України відновить справедливість. Взагалі не розуміємо, з якими очима повернувся на роботу головний лікар”.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram