ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Війни двійників на Поділлі

З наближенням часу “Х” градус політичної істерії лише збільшуватиметься. Кандидати у народні депутати всіма методами спробують востаннє завоювати прихильність виборців. Цікава ситуація спостерігатиметься у мажоритарних округах, де йдуть двійники. До прикладу, на Хмельниччині наразі розгорілася інформаційна війна навколо двох кандидатів, тезки яких є відомими, а їх статки у кілька разів переважають над однофамільцями.

Фото: Віталій Тараненко

Мається на увазі 191 виборчий округ з центром у Старокостянтинові (поч. чит. “Злиденні двійники йдуть до Ради”). Тут до Ради марширують два Василі Шпаки і два Віктора Бондарі. Щоправда, один з Шпаків проживає у Києві, має за плечима 21 рік і тимчасово не працює. Інший — трудиться у Верховній Раді у фракції “Народна партія” і є членом Комітету з питань бюджету. Різні вікові категорії, діаметрально протилежний статус у суспільстві і, напевно, депутатські амбіції діють на діючого нардепа Василя Шпака досить збуджено й не прогнозовано. “15 серпня наприкінці терміну реєстрації, поруч з ним (нардепом Василем Шпаком — авт.) з’явився інший Шпак. Так би мовити, зальотний на Хмельниччину юнак, який народився і мешкає у Києві, де одержав середню освіту і тимчасово непрацює”, — говориться у агітці “литвинівця”.

Куди жорсткіше розгорнулися гонки за виживання між двома Бондарями. У минулому міністр транспорту і зв’язку України, губернатор Дніпропетровської області Віктор Бондар у власному передвиборчому виданні “Розвиток землі Поділля” оголосив “полювання” на свого тезку. У статті “Розшукується кандидат у народні депутати!” повідомляється, що журналісти цієї газети двічі побували в оселі іншого Бондаря, який, до речі, мешкає у Старокостянтинові. Навіть устигли розпитати у сусідів, що собою представляє той Бондар. “Він людина безвредна, але любить прикладатись до чарки і геть нікудишній господар… У нього немає ні досвіду, ні освіти для того, щоб працювати у парламенті”, — таку оцінку після “польових розвідок” журналістів Бондаря отримав його однофамілець.

Фото: Віталій Тараненко

Фото: Віталій Тараненко

Правда, Віктор Григорович вправно повернув бумеранг Віктору Васильовичу. У статті “Не все можна купити!”, що вийшла в обласній газеті “Подільські вісті”, тезка екс-губернатора зізнався, що його спочатку просили зняти кандидатуру, потім почали погрожувати, а згодом — пропонували гроші. “А нещодавно почали обливати брудом у своїй передвиборній агітгазеті… Я ж не винен, що ми тезки і що народився та проживаю у Старокостянтинові. А от саме це не подобається Віктору Васильовичу. Бачите, заважаю я йому. Я ж не скаржуся, що він мені заважає”, — наголосив він.

Втім, убезпечили себе від “міжусобиць” два кандидати у народні депутати, двійники яких завчасно знялися з реєстрації. Пивовар з “Оболоні” Олександр Слободян (187 виборчий округ з центром у м. Хмельницький) позбувся іншого Олександра Слободяна, водія СТОВ “Берегиня” (смт Ярмолинці Хмельницької області), який прагнув покласти руку на бізнес однофамільця. “Культ насилля, жорстокості, реклама пивного алкоголізму на телебаченні повинні бути замінені культом Духовності, Знань, Праці, Поваги до національних святинь”, — вважав екс-кандидат у нардепи.

Когда появляется несколько кандидатов в депутаты с одинаковыми фамилиями, именами и отчествами, то, на мой взгляд, это абсолютно грязная технология, которая призвана обмануть наших людей

Візаві голови Хмельницької обласної ради Миколи Дерикота, 27-річний продавець-консультант ТОВ “Сантех-груп” Віталій Дерикіт з Черкащини нічим особливим не відзначився. Хіба що здивувала його декларація за минулий рік — навпроти графи “заробітна плата” стояв прочерк, а на банківських рахунках у продавця-консультанта “висіло” 52 тисячі гривень.

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram