ГлавнаяБлогиБлог Виталия Тараненко

Навіщо Балога ліпить з Януковича “національного героя”?

Черговий гість програми Євгенія Кисельова “Велика політика”, міністр надзвичайних ситуацій Віктор Балога укотре довів, що політичне шоу на “головному телеканалі країни” ні що інше, як пропагандистська машина влади. Бодай одна репліка Віктора Івановича ставить все на свої місця.

“Якби 2005 року Президент Віктор Ющенко призначив Прем’єр-міністром України людину, що на виборах посіла друге місце, то не було б стільки допущених помилок”, - це слова Балоги в ефірі “Великої політики” від учора, 3 лютого.

“Батько” “Єдиного центру” – партії, лідером якої номінально вважається Балога – вочевидь поспіхом приміряє на собі овечу шкуру. Адже саме він на партійному з’їзді у серпні 2010 року говорив про нетрадиційне мислення діючого складу Кабміну Миколи Азарова. “Надмірний уряд не може гнучко реагувати на виклики і оперативно приймати рішення. Продуктивні ідеї у великому дефіциті. Державні топ-менеджери часто мислять і діють у категоріях минулого століття”. А кількома місяцями раніше “оракул” ЄЦ заявив, що з ухваленням Верховною Радою харківських Угод, Президент України Віктор Янукович розпочав процес здачі Криму Російській Федерації. Тож який він, Віктор Федорович після цього “національний герой”?

Фото: www.president.gov.ua

Однак сіль у тому, що пан Балога при сприятливій метеорологічній ситуації на політичному Олімпі готовий ліпити компліменти навіть самому дияволу, аби залишитися в обоймі. І розповіді про те, що лідери “Єдиного центру” вистрояться у чергу по мажоритарних округах, щоб поборотися за місцем під сонцем, належить до ряду фантастики. Бо диригенти виборчої кампанії до парламенту (розумій – Партія регіонів) спрямують усі засоби для здобуття парламентської більшості (226 голосів), де будь-яким союзникам відведена роль “третій зайвий”. Інакше справдитися прогноз біло-блакитного “нострадамуса” Олени Бондаренко: “Если, не дай Бог, так случится, что те, кто придут нам на смену, не захотят продолжить начатое нами, то страну ожидает буквально утрата независимости, экономическая катастрофа”.

І наостанок. Якщо Віктор Федорович дійсно намагався стати українізованим Джеймс Бондом, то чому не призначив у 2010 році Прем’єр-міністром людину, що на виборах посіла друге місце?

Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram