Замах на Конституцію

Стаття 6 Конституції України визначає чіткий поділ державної влади в Україні на законодавчу, виконавчу та судову. Така норма існувала в Україні аж до сьогодні, коли народних депутатів Балогу та Домбровського позбавили мандатів.

Тобто фактично Вищий адміністративний суд України перебрав на себе повноваження ЦВК, визначаючи хто депутат, а хто ні та перебрав на себе повноваження Верховної ради, визначаючи коли і як треба проводити вибори. Ще в березні місяці Володимир Шаповал, голова ЦВК, попереджав – якщо Павла Балогу та Олександра Домбровського позбавлять мандату – почнеться повний колапс судової системи. Але його не почули і запустили процес нівелювання законодавчої гілки влади в Україні.

Навіщо нам вибори? Є суд, він і буде вирішувати, хто депутат, а хто ні. Конституція каже, що єдиним джерелом влади в Україні є народ – це теж не правда, вся влада в суду, а народ – це виключно платники податків та споживачі соціальних виплат. Ось така сумна держава вибудовується. Я обіцяв своїм виборцям в Раді не битися й не блокувати трибуну, але за це можна комусь й в обличчя засвітити. Це прецедент, який дуже чітко ілюструє, що сьогодні через механізм суду можна тиснути на будь-якого депутата – мажоритарника та списочника, позафракційного та партійного.

Зараз в кулуарах Верховної ради немає жодного депутата, який би це не розумів. Принаймні я ще жодного не бачив, хто б оплесками зустрів сьогоднішні події.

Степан Івахів Степан Івахів , Народний депутат України, позафракційний
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram