ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

К ответу!

Майже 100 днів Уряд робив ніщо інше, як глумився над людьми. Робив він це за яскравою ширмою псевдореформ. Вчора ми почули звіти кожного міністра і коментарі Яценюка, який виглядав як конферансьє. Думаю, все це було зайвим, оскільки кожен українець на своїй шкурі відчув, що значить реформи по-яценюківськи.

Фото: Макс Требухов

Судячи з учорашнього звіту, наш уряд-камікадзе дивиться у майбутнє з великими сподіваннями. Натомість, народ заглядає у завтрашній день з єдиним питанням – як вижити та дістати гроші на найнеобхідніше. Я вже не говорю за пенсіонерів і тих, хто отримують мінімальні зарплати. Мені просто цікаво подивитися у вічі урядовцям, які силують жити на нещасні 50 доларів.

Та найганебніше те, що за плювок в обличчя народу, Уряд навряд чи притягнуть до якоїсь відповідальності. Регламент Верховної Ради (якій, до речі, підконтрольний Уряд) не дозволяє депутатам приперти урядовців до стіни. І, як кажуть, якщо гора не йде до Магомета, то він іде до неї. Вже зараз у Верховній Раді лежить мій законопроект, що має на меті вилучити всі ганебні норми з Регламенту ВРУ, які не відповідають ані часу, ані сьогоднішнім реаліям.

Пропоную виключити з Регламенту ВРУ положення про те, що питання про відповідальність Уряду можна виносити за пропозицією не менш як однієї третини народних депутатів. З такою нормою уряд-камікадзе може знущатися над нами ще не один рік. Також пропоную виключити положення про те, що питання про відповідальність Уряду не може розглядатися більше одного разу протягом сесії, а також протягом року після схвалення Програми діяльності Кабінету Міністрів України. Ну і про Програму тут дуже гучно сказано. Вона, по факту, є, але ж ніхто її не виконує. Тільки те й робимо, що позичаємо гроші.

Подивимось, як мої колеги відреагують на такі мої ініціативи. І тоді буде зрозуміло на чиєму вони доці. 

.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram