ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

«КАТ» (Кодекс Азарова-Тігіпка) повертається?

Податковий кодекс Азарова Тигіпка підприємці прозвали «КАТ». Тоді тисячі платників податків вийшли «на податкові майдани» по усій Україні. Причому, загроза «катування» тоді об’єднала Схід і Захід.

І ось стало відомо, що Уряд готує скасування спрощеної системи оподаткування для підприємців. Цю чергову антиукраїнську новелу в податковому законодавстві прикрашають приставкою «у рамках заходів із подолання бюджетного дефіциту». Для популяризації такої ідеї Партія регіонів готує потужну PR-кампанію, в якій буде задіяно псевдопідприємницькі організації, які також закликатимуть до скасування спрощеної системи оподаткування. «Організації-перевертні» намагатимуться ввести в оману український народ і розколоти його навпіл. Знову середній клас та дрібний бізнес чи, точніше, його рештки поливатимуться брудом, тавруватимуться огидними словами: бариги, мінімізатори, кровосісі.

Опозиційні партії мають стати на захист українських платників податків. Ми маємо потужний пул лідерів, які пройшли перший Податковий фронт і зберегли спрощенку, «викинули» з КАТ-у ганебні норми про обшуки помешкань податковою та багато іншого. Сьогодні польові командири того майдану – народні депутати. Підприємці – опора опозиції у регіонах. Вони, як ніхто, розуміють, що автор «української руїни» - це Уряд і Президент. Ми маємо об’єднати зусилля і дати імпульс для подальшого розгортання протесаного громадянського руху. Цей виклик може зіграти «на руку» національним протесним ініціативам.

Мафія спробує засунути руку у наші кишені, позбавити нас власної справи і можливості вижити та не вмерти від «покращення Януковича».

Ми повинні вимагати змін податкового законодавства у цілому. Варто суттєво скоротити кількість податків, спростити їх адміністрування, зменшити ставки та подолати корупцію в «органах», які «опікаються» справами податків та зборів. Влада намагається дискредитувати платників податків, створити нові міфи про те, що, начебто, український бізнес живе за рахунок простих людей. Фахівці знають,що це не так: за рахунок простих людей живуть чиновники та політики від влади, судді та прокурори, і, увага, - податківці й митники. Навколо них збираються фірми-паразити, власниками яких є ті ж фактичні політики та чиновники. Вони прагнуть знищити середній клас, бо саме він є і завжди буде збудником більшості акцій протесту. Влада намагається поселити малий бізнес у «болото безробіття». Це спричинить соціальний вибух та знищення потенційного середнього класу.

Влада підступно вбиває клин між громадськими рухами та партіями. Їй вигідна ця конкуренція та протистояння. Цю практику необхідно зупинити: можливості рухів і партій мають, за потреби, об’єднуватися і зосереджуватися на боротьбі за права простих людей. Ми дамо відсіч спробі знищити «спрощенку» і спровокувати подальшу руйнацію. Ми маємо досвід, волю і підтримку людей, аби цього не допустити, і не допустимо.

«КАТ» більше не повернеться і не знищить твоє робоче місце, не зробить твоїх дітей злиднями, не перетворить цілу Україну у безхребетну покірну домашню тваринку для «президентського Межигір’я».

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram