ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

Про рейдерське захоплення «Моршинської»

Ситуація, що склалася із міжнародною компанією IDS Borjomi International, потребує негайного втручання. Рейдерські атаки навколо компанії виходять за нормальні межі. Такі бренди як: ПрАТ «Моршинський завод мінеральних вод «Оскар», ПАТ «Миргородський завод мінеральних вод», Трускавецький завод мінеральних вод, Компанія «ІДС Аква-Сервіс», ПрАТ «Індустріальні та дистрибуційні системи» стали візитною карткою України, проте незаконні дії, які вчиняються навколо компанії, потребують негайного реагування!

Вказані підприємства виконують значну соціальну функцію, оскільки вони є бюджетоутворюючими підприємствами у різних регіонах України. Підприємства групи є роботодавцями для більш ніж 4000 працівників, яким забезпечена належна заробітна плата, соціальний захист та умови праці. Підприємства групи також є великими платниками податків, загалом по групі щороку сплачується близько 250 мільйонів гривень податків до державного та місцевих бюджетів!

Проте останнім часом мають місце обставини та відбуваються процеси, які дають підстави вважати, що вчинюється рейдерське захоплення підприємств компанії IDS Borjomi International із залученням правоохоронних органів та судів: надсилаються правоохоронні органи, проводяться обшуки за місцем проживання посадових осіб підприємств та на підприємствах, порушуються кримінальні справи органами податкової міліції та органами прокуратури проти посадових осіб за начебто умисне ухилення від сплати податків без попереднього проведення податкової перевірки, накладаються арешти на основні фонди підприємств, вартість яких в десятки разів перевищує суму інкримінованого ухилення від сплати податків, викликають на допит до правоохоронних органів менеджерів середньої ланки управління підприємств. Але чому та кому це вигідно?

Всі ці перевірки, запити, порушення кримінальних справ, арешти майна, землі, коштів, корпоративних прав, на моє переконання, здійснюються без законних підстав та з грубим порушенням законодавства, що в свою чергу, призводить до блокування господарської діяльності, та може призвести навіть до повної зупинки роботи підприємств, які входять до міжнародної компанії IDS Borjomi International .

Полтавський апеляційний суд також не відрізнився своєю «оригінальністю»: залишив незмінним постанову суду першої інстанції, яким керівництво Миргородського заводу мінеральних вод переслідується за ухилення від сплати податків.

Полтавська Феміда у вигляді судді Віктора Гавриша перенесла розгляд справи та залишила без змін постанову Київського районного суду в Полтаві з приводу резонансної справи.

Фото: www.gazeta.lviv.ua

Цілком очевидно, що податкова міліція не мала законних підстав порушувати кримінальну справ за ч.3 ст. 212 Кримінального кодексу України проти генерального директора та головного бухгалтера ПАТ «Миргородський завод мінеральних вод» через нібито ухилення від сплати податків на суму 2,9 млн. грн. Адже відомий факт, що заступник начальника відділу фінансових розслідувань управління з боротьби з відмиванням доходів, одержаних злочинним шляхом ДПС у Полтавській області Сук В.В. вибірково проаналізував електрону звітність підприємства і дійшов такого висновку. Тоді як порушувати кримінальну справу можна лише на підставі акту перевірки, що передбачається ст.54 Податкового кодексу України. Не може висновок ревізора бути вагомішим за законну перевірку.

Це, безумовно, спланована акція. За офіційними даними, тільки за 10 місяців 2012 року Миргородський завод мінвод сплатив податків і зборів на суму в понад 50 млн. грн.

Наголошую! Хто б не стояв за атакою на найбільшого виробника бутильованої води, все що відбувається, є черговим негативним сигналом для всього українського бізнесу та іноземних інвесторів. У той час, коли уряд заявляє про зацікавленість до залучення інвестицій і витрачає сили, засоби для демонстрації інвестиційної привабливості України, в реальності відбуваються корумповані речі.

Першочерговим своїм завданням, як народного депутата, вважаю за необхідне звернутися із депутатськими запитами до Президента України та Генерального прокурора України з вимогою терміново втрутитися у ситуацію із незаконним рейдерським захопленням підприємств міжнародної компанії IDS Borjomi International.

А от як люди працівники заводів відстоюють свої права

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram