ГлавнаяБлогиБлог Сергія Капліна

У Полтаві залило водою бюлетені для голосування, які зберігалися у туалеті Октябрської райради

Я, Каплін Сергій Миколайович, єдиний узгоджений кандидат від опозиції у Полтаві (по 144 ВО), близько 7-ої години вечора 23 жовтня, отримав повідомлення, що у місці зберігання виборчих бюлетенів, у приміщенні окружної виборчої комісії сталася аварія мереж водопостачання. Відтак водою залито і зіпсовано частина бюлетенів для голосування.

Фото: gazeta.ua

Приїхавши на місце пригоди, я встановив та зафіксував на фото й відео обставини аварії, та те, що відбувалося після цього. Нажаль, ніхто з моїх колег-кандидатів не приїхав, то ж я повинен був пересвідчитись, у тому, що бюлетені  у безпеці.

Ми встановили, що бюлетені зберігалися фактично у туалетній кімнаті. А це, як відомо, найнебезпечніше місці із-за частих пошкоджень каналізації. Крім того – це також прояв неповаги до виборців з боку влади. Нажаль іншого місця для «безцінних бюлетенів і вибору людей» чиновники просто не знайшли.

Друге. Відразу після мого приїзду почалася дивна метушня чиновників райради: мені перешкоджали потрапити в окружком, відволікали та зупиняли у коридорах. Я все ж пробрався до кабінету де зібрали більшість членів окружної виборчої комісії і запитав про долю бюлетенів. У відповідь зіткнувся з цілою хвилею крику деяких членів комісії. Це  не дивно, бо її склад у більшості підбирався місцевою владою під «провладних кандидатів – Залужного та Матковського» - із перевірених «регіоналів».

Додаткового, мені стали відома інформація про залякування керівництва штабів опозиційних партій з боку влади. Таким чином, зривається проведення агітації за єдиного кандидата у агітаційних  наметах Батьківщини, зривається спільних захист результатів у день виборів.

Можна стверджувати впевнено, що у Полтаві, після «керівництва» містом двох мерів Мамая і Матковського, немає жодного кутка де б гарантовано не сталася аварія і щось не залило. Історія з бюлетенями чітке підтвердження цього. Полтава потопає у комунальній кризі. В то й же час, мер міста  вільно, у робочий час, агітує за свого кандидата Залужного – по школам, дитсадкам та підприємствам. Туди силоміць зганяють людей, порушуючи їх конституційні права та виборче законодавство. Ми не допустимо фальшування виборів і готові до наймасштабніших акцій протесту за всю історію Полтави. Ми точно захистимо вибір полтавців.

Сергій Каплін Сергій Каплін , Народний депутат, представник профспілок в Парламенті, лідер Партії простих людей
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram