Кому вигідно зволікати з обранням нового складу ЦВК?

Нагадаю усім, що термін повноважень 12 з 15 членів ЦВК включно з паном Охендовським закінчився ще 1-го червня 2014 року. Безумовно, що прострочений склад ЦВК став одним з символів старої злочинної влади, але послугами якої дуже успішно користується діюча влада. Саме за каденції вже просточеної ЦВК відбулися парламентські вибори 14-го року, місцеві вибори 15-го року та дочасні вибори в декількох мажоритарних округах, які відбудуться 17-го липпня поточного року. Більше двох років Президент не вносить подання до парламенту на новий склад ЦВК під різноманітними причинами.

Фото: Сергей Нужненко

У зв’язку з чим хотів поділитися декількома думками.

По-перше я переконаний, що поточний прострочений склад ЦВК абсолютно влаштовує діючу владу та коаліцію.

По-друге: поспілкувавшися з більшістю претендентів на посади у ЦВК за всієї поваги до більшості з них можу впевнено сказати, що у разі обрання цих членів більшість буде під пильним контролем адміністрації президента. Так, це саме право Президента подавати до Верховної Ради на затвердження представлення нових членів ЦВК. Водночас викликає подив той факт, що запропонований склад точно не відображає пропозиції усіх фракцій, тобто не відповідає принципу пропорційності.

По-третє, складається враження, що більшість кандидатів можуть бути технічними і вненсені навмисно з однією метою: провалити голосування за для збереження поточного складу.

На жаль, ця ситуація вкотре доводить, що центр прийняття рішень знаходиться далеко не в парламенті, а представники і навіть символи колишньої влади залюбки обслуговують інтереси влади теперішньої. І від цього все більш стійке відчуття, що влада й не змінювалася.

Роман Семенуха Роман Семенуха , Депутат Верховної Ради України
Читайте главные новости LB.ua в социальных сетях Facebook, Twitter и Telegram